Jongerenafdeling Het Scherm Open brengt Hebzucht in La Rochelle

Foto: Het Scherm Open

ROGGEL – Vrijdag 24 mei is er vanaf 19.30 uur een optreden van de jeugdafdeling van toneelgroep Het Scherm Open in La Rochelle. Negentien jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar, voeren dan de komedie Hebzucht van Rob van Vliet op.

De jongeren zijn het afgelopen half jaar fanatiek bezig geweest met het instuderen van hun rol. Regisseurs Door Vercoulen en Rudie Jacobs, maar zeker ook de eigen technische dienst, hadden al hun improvisatietalent hard nodig omdat het stuk zich op drie verschillende locaties afspeelt. Gedurende het stuk zal het decor dan ook een aantal keren een metamorfose ondergaan.

Inhoud
Oom Pieter, een oude mopperpot voelt zich in de steek gelaten door zijn familie. Omdat hij 90 jaar wordt wil hij een feestje geven. Hij belt de hele familie af maar niemand is ‘in de gelegenheid’ om naar zijn verjaardagsfeest te komen. Zijn huishoudster vindt het zielig omdat oom Pieter aan de ene kant een mopperpot, maar aan de andere kant ook een aimabele man is. Dus wordt er gezamenlijk een plan bedacht; oom Pieter moet zogenaamd dood gaan en op de crematie wordt een brief voorgelezen. Wil men in aanmerking komen voor de nalatenschap, dan moet de hele familie een weekend met elkaar doorbrengen. Dat klinkt awel makkelijk, maar het zal een hele opgave blijken.

Entree
Hebzucht is geschikt voor iedereen, in het bijzonder voor het hele gezin. De entree bedraagt 6 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Volgende uitvoeringen zijn er op 5 juni om 19.00 uur in theater Dok6 in Panningen en op 21 juni vanaf 19.15 uur in gemeenschapshuis De Roffert in Buggenum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen