Mevrouw van de Schoor-Wilms 105 jaar

Foto: ML5

HEYTHUYSEN – Nog voor alle Koninklijke onderscheidingen verdeeld werden, was er al feest aan de Dorpstraat in Heythuysen. Daar bracht burgemeester Arno Verhoeven een bezoek aan de 105 (!)-jarige mevrouw Van de Schoor-Wilms.

Mevrouw Van de Schoor bereikte die bijzondere leeftijd op 16 april. Donderdag kwam de burgemeester langs.

Ereboek

Die overhandigde haar een bloemetje en een oorkonde. Mevrouw Van de Schoor zal worden bijgeschreven in het Ereboek van de gemeente Leudal. Zij werd in 1914 in Maasbracht Beek geboren, waar ze haar prille jeugd heeft doorgebracht. Haar ouders kochten later een boerderij aan de Rijksweg in Baexem. Hier bracht zij het grootste gedeelte van haar jeugd door.

Rijbewijs
Tijdens een dansavond leerde ze Ber van de Schoor kennen. Ze gingen wonen op de Schoorstraat en kregen drie kinderen. Mevrouw Van de Schoor zat zelden stil. Ze was altijd druk bezig in en rondom het huis. Op 60-jarige leeftijd haalde ze haar rijbewijs en op 65-jarige leeftijd vond ze een nieuwe passie: ze leerde mannen in een vrijwilligerscentrum in Weert koken. Het samenstellen van gerechten tot aan budgettering en inkopen doen, nam ze voor haar rekening. Dit heeft ze zo’n 10 jaar gedaan.

Schilderen
De laatste jaren heeft ze schilderen als hobby. Aan de muren prijken dan ook haar werken. Na het overlijden van haar echtgenoot, werd het huis verkocht. Ze woonde te afgelegen en wilde weer tussen de mensen zijn. Daarom kocht ze in 2008 een appartement aan de Dorpsstraat.

Reacties