Dag van de Poel: ontdek wat er leeft…

Foto: BCL

HAELEN – Groen Hart Leudal is samen met IVN Midden Limburg ruim een jaar geleden begonnen met de Macro Fauna Werkgroep Midden Limburg.

Met een Dag van de Poel brengt de groep nu de diversiteit van het waterleven onder de aandacht.

Monster
Elke bezoeker kan zijn eigen monster nemen uit de poel, gelegen achter het Bezoekerscentrum Leudal. Kinderen mogen natuurlijk geholpen worden door ouders of grootouders. Mocht het niet lukken dan staat een vrijwilliger van de werkgroep voor je klaar. Aan de hand van een zoekkaart kan vervolgens bepaald worden welke dieren er gevangen zijn. Ook kun je met vragen terecht bij een van de aanwezige leden van de Macro Fauna werkgroep.

Gedaantes
Binnen, in de Panoramazaal van het Bezoekerscentrum Leudal, staan stereo- en andere microscopen waarmee verder op de organismen kan worden ingezoomd. Je kunt daar kijken met vergrotingen van 40x of 100x, waardoor er heel bijzondere gedaantes waargenomen kunnen worden: de een nog mooier dan de andere.

Gratis
De Dag van de Poel wordt gehouden op zaterdag 27 april, van 11.00 uur tot 16.00 uur bij het Bezoekerscentrum Leudal aan de Roggelseweg 58 in Haelen. Deelname is gratis.

'

Reacties

article
17167
Ontdek wat er leeft in de poel...
HAELEN – Groen Hart Leudal is samen met IVN Midden Limburg ruim een jaar geleden begonnen
https://leudal.nieuws.nl/2019/04/20/dag-van-de-poel-ontdek-wat-er-leeft/
2019-04-20T19:25:11+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2019/04/20185945/dag-van-de-poel.jpg
Bezoekerscentrum Leudal, Dag van de Poel, Groen Hart Leudal, IVN Midden Limburg, Macro Fauna Werkgroep, microscoop, monsters, water
Cultuur