‘Prutswerk’ en ‘pronken met andermans veren’

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Alle vredeswensen van rond de kerst zijn alweer verdwenen in politiek Leudal. Het bericht dat Samen Verder samen met de coalitiepartners Ronduit Open en D66 de vorderingen na een jaar besturen gaat evalueren, ontlokt aan de oppositie slechts schampere geluiden.

Fractievoorzitter Michel Graef van Samen Verder gaf aan dat er al veel zaken ‘afgevinkt’ zijn, maar CDA-voorman Huub van Helden kwalificeert in de lokale media de inspanningen van de coalitie als ‘prutswerk’.

Stoeptegel
Van Helden noemt Samen Verder ‘de partij van de scheefliggende stoeptegel’ terwijl belangrijke zaken blijven liggen of onduidelijk zijn. Als voorbeeld noemt hij onder meer de garantstelling van acht ton voor het Samen Zorgen Huis, volgens hem zonder helder toekomstperspectief. Dat de christendemocraten ook de – ongegrond verklaarde – integriteitsklachten over Samen Verder wethouder Walraven in hun kritiek betrekken is dan weer tegen het zere been van Graef cum suis.

Communicatie
Progressief Akkoord Leudal wil de succesnummers van de coalitie niet ontkennen, maar die wegen volgens die partij niet op tegen de vele hoofdpijndossiers en de slechte communicatie door het college. Hilde Glessner noemt het ‘pronken met andermans veren’ wat Graef doet, omdat haar partij in een aantal genoemde voorbeelden een veel grotere rol zou hebben gehad. En zo zit de sfeer er – ook op de social media – inmiddels alweer goed in…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen