Basisschool De Leerlingst laat zien dat muziek een band schept

Foto: Facebook Muziekvereniging Nunhem

HAELEN – Wie maandag een bezoek zou hebben gebracht aan De Leerlingst in Haelen, had ongetwijfeld gedacht aan een uit de hand gelopen 1-aprilgrap, of een soort halfvastenviering.

De hele school was gevuld met bijtjes, leeuwen, roze panters, beren, apen en olifanten. Maar het had allemaal te maken met het feit dat De Leerlingst een traject is gestart, om het muziekonderwijs op de school een nieuwe impuls te geven.

SamenDOOR
Hiervoor heeft de school een subsidiebedrag weten binnen te halen, waarbij één van de voorwaarden was dat er samenwerking werd gezocht met muziekverenigingen uit de regio. Voor de basisschool in Haelen werden dat Harmonie Philomena en Muziekvereniging Nunhem. Dit samenwerkingsverband leidde, na een intensieve voorbereiding, tot een bijzondere Muziekdag. Door de muziekwerkgroep, bestaande uit bestuursleden van beide verenigingen, muziekjuf Anne en enkele leerkrachten van de school onder leiding van juf Kitty werd daarbij gebruik gemaakt van de ‘SamenDOOR-regeling’ van het Huis voor de Kunsten én een bijdrage van de gemeente Leudal.

Peter en de Panter
Gedurende de ochtend waren er voor de kinderen diverse workshops, waarvoor docenten van de ECI-Cultuurfabriek en Myouthic waren ingehuurd. De kinderen konden zo nader kennis maken met verschillende manieren van muziek maken. Dans en drama werden gebruikt om de voorstelling van een muzikaal sprookje, ‘Peter en de Panter’, voor te bereiden. In de middaguren werd in trefcentrum Aldenghoor geoefend voor die voorstelling, die in de avond plaatsvond en waarbij de beide muziekverenigingen tot één groot orkest waren omgevormd.

Vervolg
Om 18.30 uur ging de veertig minuten durende voorstelling voor een volle zaal van start, waarbij circa driehonderd kinderen lieten zien wat ze die dag geleerd hadden. De voorstelling maakte goed duidelijk dat muziek verbroedert en een band schept, zei directeur Leon Boom na afloop. Ook daarom krijgt het project in ieder geval een vervolg…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen