Verkeersveiligheid voor fietsers wordt ook in Ell verbeterd

Foto: PXHERE - (CC-Public Domain)

ELL – Na eerder de plannen voor Neer te hebben ontvouwd, komt de gemeente Leudal nu ook met de aanpak van de verkeersveiligheid voor fietsers in Ell naar buiten.

Om die veiligheid tussen de bebouwde kom van Ell en de aansluiting met de Grathemerweg in Kelper-Oler te verbeteren, worden fietssuggestiesstroken aangebracht. De aanleg hiervan start op 3 april.  De verwachting is dat de werkzaamheden 10 april gereed zijn.

Schoolroute
De weg wordt tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand bestemmingsverkeer wordt omgeleid en fietsers worden begeleid door verkeersregelaars. De Ellerweg is onderdeel van een schoolroute. Daarnaast speelt de realisatie van de nieuwe voetbalaccommodatie voor de clubs uit Ell, Hunsel en Kelpen-Oler/Grathem in Kelpen-Oler mee.

Passage
Naast de aanleg van de fietssuggestiestrook, onderzoekt de gemeente de mogelijkheden om de passage voor fietsers op de Ellerbrug over het kanaal en de A2 te verbeteren. Dit gebeurt in samenwerking met Rijkswaterstaat, de eigenaar en beheerder van de brug. Op dit moment worden een aantal oplossingsrichtingen beoordeeld op hun mogelijkheden. Uiteindelijk zal het resultaat moeten zijn dat de fietser meer ruimte krijgt op de brug, ten opzichte van het autoverkeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen