Spelend leren op bezoek bij de zorgboederij

HAELEN – Donderdag waren de kinderen van de groepen 5 en 6 van basisschool De Leerlingst te gast op zorgboerderij Klooster Keyserbosch.

Bij deze activiteit van KERNgezond Haelen gingen ze daar aan de slag met verschillende items die allemaal te maken hadden met voeding en dieren.

Gerechten
Zo maakten de kinderen samen met Carien van de zorgboerderij een salade met witlof, appel en rozijnen. En die bleek prima te smaken. Tijdens een quiz in de moestuin ontdekten de kinderen welke gewassen er allemaal groeien. Ook namen ze een kijkje bij de kippen. Daar kregen ze uitleg over hoe een ei groeit en hoe het komt dat er verschillende eieren zijn. Met eieren bleken ze ook de heerlijkste gerechten te kunnen maken. Deze keer kwam er een couscoussalade met ei, tomaatjes, citroen, sla en komkommer uit de bus. Bij het laatste onderdeel, een kwartetspel van verschillende dieren, was samenwerken en goed nadenken van het grootste belang.

Applaus
Ook de cliënten van de zorgboerderij genoten zichtbaar van de aanwezigheid van de kinderen. Na een erg leuke ochtend was er dan ook een groot applaus voor de zorgboerderij, waarna de kinderen op de fiets weer terugkeerden naar Haelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen