Vrijwilligersproject Scholengemeenschap Sint Ursula

Foto: Scholengemeenschap Sint Ursula

HORN – Ieder jaar krijgen leerlingen van Scholengemeenschap Sint Ursula – van de bovenbouw vmbo-t, havo en vwo – de mogelijkheid om op stedenreis te gaan. Er zijn echter ook leerlingen die om diverse redenen daar niet aan (willen) deelnemen. Voor deze leerlingen organiseert de school dit jaar een maatschappelijk en cultureel programma.

Op woensdag 27 maart en vrijdag 29 maart nemen de leerlingen deel aan het vrijwilligersproject, waarbij ze zelf een keuze maken uit verschillende deelnemende zorginstellingen om gedurende een dag(-deel) mee te lopen. De deelnemende zorginstellingen zijn Sint Elisabeth in Haelen, Sint Charles in Heythuysen, PSW Leudal Activiteitencentrum in Heythuysen, Hoeskamer ’t Leuke in Beegden, Proteion Tafeltje-dekje Heythuysen, Care+ Roggel en De Seizoenen Elivagar in Roggel.

Fotografie
Op donderdag 28 maart krijgen de leerlingen gezamenlijk een culturele workshop (fotografie) en sluiten ze de dag af met een gastcollege van een bewoner van de deelnemende zorginstelling Care+. Het doel van het project is de leerlingen te laten ervaren hoe het is om binnen de zorgsector aan de slag te gaan, de verbinding te maken tussen middelbare scholieren, zorginstellingen en de bewoners en het ontwikkelen van vaardigheden buiten school, zoals aanpassingsvermogen, betrokkenheid, samenwerken en
anticiperen. Verder hoopt de school met dit project de drempel voor vrijwilligerswerk te verlagen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen