Hulde aan honderdjarige mevrouw Cornelisz-Meis

Foto: ML5

HEYTHUYSEN – Vrijdag 15 maart bracht burgemeester Arno Verhoeven een bezoek aan mevrouw Cornelisz-Meis, die op die dag 100 jaar werd.

Sinds augustus 2017 verblijft mevrouw Cornelisz in Zorgcentrum De Kreppel in Heythuysen. Burgemeester Verhoeven overhandigde de 100-jarige een mooi boeket bloemen.

Indonesië
Verder ontving mevrouw Cornelisz vanwege het behalen van haar respectabele leeftijd een oorkonde. De eeuweling zal worden bijgeschreven in het Ereboek van de Gemeente Leudal. Mevrouw Cornelisz werd geboren op 15 maart 1919 in Depok, Indonesië. Ze had een Duitse vader en Indische moeder. Ze is samen met haar drie zussen en twee broers opgegroeid in de Gordel van Smaragd.

Wiskunde
Na haar studie werkte zij als onderwijzeres op een Chinese school. Na haar huwelijk met Boelie Cornelisz gingen ze in 1945, tijdens de oorlog, met de boot naar Nederland. Ze hebben samen drie kinderen gekregen. In Nederland heeft mevrouw Cornelisz nog veel les gegeven. Naast haar interesse in wiskunde en wetenschap, heeft zij altijd graag geknutseld en gekookt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen