Ria Teluij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Foto: Monique Strijdveen

LEUDAL – Ria Teluij is bij haar afscheid als gemeenteraadslid van de gemeente Leudal benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Arno Verhoeven reikte de onderscheiding uit. Het raadslid van Samen Verder vertrekt uit de politieke arena van Leudal vanwege een verhuizing naar Roermond.

Schuren
Na ruim 17 jaar zit het er nu op. Teluij noemde het jaren waarin vele mooie ervaringen haar deel waren, maar ook moeilijke momenten, die haar diep van binnen hebben geraakt. ‘Politiek kan verbroederen waar haalbare compromissen kunnen worden gesloten. Diezelfde politiek kan ook hard schuren wanneer partijen star en onwrikbaar blijven. Essentieel is en blijft het gemeentelijk belang en dit belang dient uitsluitend haar inwoners. Hier in deze raadszaal dient voor de burgers van Leudal te worden gewerkt, niet voor onszélf, niet voor het pluche of status’ aldus Teluij in haar laatste termijn.

Dankbaar
Het nu voormalige raadslid deed een oproep aan de jeugd het politieke veld te betreden. Daarnaast was er veel dankbaarheid. ‘Aan mijn kinderen Geert en Nicole voor hun geduld. In hun jonge jaren moesten ze me vaak missen. Een postuum woord van dank aan mijn overleden echtgenoot Ger Teluij die de vele jaren intens heeft meebeleefd en zonder wiens hulp ik het nooit gered zou hebben, en ook aan mijn huidige partner Ben Ubachs die altijd een luisterend oor heeft.’

Anekdote
Dank was er ook voor ambtenaren, griffie en bodes, collega-raadsleden, burgemeester én de kiezers. En tot slot was er de anekdote over kleinzoon Lars (9). Tijdens een wandeling had oma hem verteld dat ze uit de gemeenteraad moest wanneer ze elders ging wonen. ‘Gooien ze je er dan uit?’, had de jongen gevraagd. ‘Maar om vandaag op zo een feestelijke manier ‘eruit gegooid’ te worden is helemaal niet erg’ besloot Teluij met een lach.

 

'

Reacties

article
16757
Koninklijke onderscheiding voor Ria Teluij
LEUDAL – Ria Teluij is bij haar afscheid als gemeenteraadslid van de gemeente Leudal benoemd
https://leudal.nieuws.nl/2019/03/13/ria-teluij-benoemd-tot-lid-in-de-orde-van-oranje-nassau/
2019-03-13T11:03:53+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2019/03/13104159/Clipboard011.jpg
afscheid, Burgemeester Arno Verhoeven, Dankwoord, Koninklijke onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje-Nassau, Ria Teluij, Samen Verder
Nieuws