Doorstart maar geen kopie: Literair café Leudal

Dichter Arnoud Rigter
Foto: Facebook Onuitgesproken

HAELEN – Goed nieuws voor de fans van Niet Direct, het podium van de Stichting Kunst & Cultuur Leudal voor taal en muziek. Dat podium hield het na tien succesvolle jaren in 2018 voor gezien. Nu start de werkgroep literatuur van de stichting met een nieuw, literair café op de zondagmiddag.

Organisator Wies Kerbusch haast zich echter duidelijk te maken dat Literair café Leudal een andere signatuur zal krijgen.

Hoofdmoot
‘Literatuur blijft wel de hoofdmoot. Er zullen dus zeker schrijvers uitgenodigd worden er zal ook muziek zijn.’ Kerbusch streeft wel meer interactiviteit met het publiek na. Dat blijkt al min of meer uit de programmering van de eerste editie op 7 april. Vanaf 15.00 uur staan dan, in de Paerdestal van brasserie kasteel Aldenghoor in Haelen, Arnoud Rigter en zijn drie Vlaamse kompanen op het programma. Hun voorstelling ‘Het brute nationaal geluk’ is een combinatie van proza, poëzie, muziek én beeldende kunst. En dat belooft dus een verrassend optreden te worden.

Wanhoopsdaad
Schrijver Mathijs Duyck en dichter Arnoud Rigter (de Eindhovenaar was ooit ook solo te gast bij Niet Direct), bundelen hun onrust in een gezamenlijke schreeuw om aandacht. Hun flarden proza en poëzie vermengen zich op het podium met de projecties en animaties van illustrator Jelle Meys en de klanken van gitarist Pieter Servranckx. ‘Het brute nationaal geluk’ is een offensief van literaire, muzikale én visuele prikkels genoemd. ‘De artiesten gooien écht alles in de strijd om hun boodschap boven het geruis te laten weerklinken. De theatrale performance heeft alle kenmerken van een wanhoopsdaad.’

Entree
Over een ander – muzikaal – optreden op 7 april hult Kerbusch zich nog in nevelen. Één aspect is wel al bekend: de toegangsprijs. Die blijft als vanouds 5 euro.

'

Reacties

article
16736
Doorstart maar geen kopie
HAELEN – Goed nieuws voor de fans van Niet Direct, het podium van de Stichting
https://leudal.nieuws.nl/2019/03/11/doorstart-maar-geen-kopie-literair-cafe-leudal/
2019-03-11T12:58:02+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2019/03/11124804/51214141_806362856377610_7066008357756207104_n.jpg
Arnoud Rigter, Beeldende kunst, brasserie, Het brute nationaal geluk, Jelle Meys, Kasteel Aldenghoor, Literair café Leudal, Literatuur, Mathijs Duyck, Muziek, Niet Direct, nieuw podium, Paerdestal, Pieter Sevranckx, Poëzie, proza, Stichting Kunst en Cultuur Leudal, werkgroep literatuur, Wies Kerbusch
Cultuur