Lezing over wolvengedrag moet meer begrip kweken

Foto: BCL

HAELEN – Samenhangend met de tentoonstelling ‘De Wolf, emoties en feiten’ houdt Peter Lennertz woensdagavond 20 maart, vanaf 19.30 uur, een lezing in de Panoramazaal van het Bezoekerscentrum Leudal.

Lennertz is voorzitter van het Wolf Association Centre en beheerder van het wolvencentrum nabij het Waalse stadje Limbourg. Hier wordt een aantal wolven opgevangen, dat elders in gevangenschap onhoudbaar bleek.

Gedragsonderzoek
Lennertz zet zich in voor gedragsonderzoek, educatie en de bescherming van de wolf, met als doel een beter begrip van het publiek voor wolven en het laten zien hoe waardevol zij zijn voor de natuur. Met zijn presentatie wordt uitleg gegeven over het gedrag van wolven, hoe ze leven in de natuur en wat men kan doen om landbouwhuisdieren te beschermen tegen wolven. De entree voor de lezing kost 2,50 euro, leden van de Studiegroep Leudal en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen aan de Roggelseweg 58 in Haelen.

'

Reacties

article
16715
Wolvengedrag: meer begrip en bescherming
HAELEN – Samenhangend met de tentoonstelling ‘De Wolf, emoties en feiten’ houdt Peter Lennertz woensdagavond 20
https://leudal.nieuws.nl/2019/03/06/lezing-over-wolvengedrag-moet-meer-begrip-kweken/
2019-03-06T14:45:13+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2019/03/06143923/lezing-wolf.jpg
bescherming, Bezoekerscentrum Leudal, De Wolf emotie en feiten, educatie, gedragsonderzoek, Lezing, Limbourg, Peter Lennertz, tentoonstelling, Wallonië, Wolf Association Centre, wolven, wolvencentrum
Cultuur