Rembrandt komt naar Leudal: vertaling en navolging in veelkleurige werken

Rembrandt-expressie - Peter Wollaert (fragment)
Foto: Atelier Leudal

HEYTHUYSEN – Niet alleen op tv is Rembrandt een heuse hit met het televisieprogramma ‘Project Rembrandt’, waarin in acht afleveringen op zoek wordt gegaan naar de meest getalenteerde kunstschilder van Nederland. Sinds afgelopen zomer zijn cursisten en docent van Atelier Leudal uit Heythuysen ook hard aan het werk met hun project ‘Rembrandt komt naar Leudal’.

Er is en wordt hard gezwoegd op de werken in het atelier, waarbij de grote Rembrandt van Rijn de inspirator is. Komend paasweekend zijn de resultaten van die inspanningen te bekijken tijdens een unieke expositie.

Veelkleurig
Op zondag 21 en maandag 22 april zijn van 11.00 uur tot 17.00 uur in het Cultuurpodium De Bombardon in Heythuysen in totaal zestig werken te zien. Het zijn niet alleen olieverf-, pastel- en bister werken, maar ook etsen van zowel jeugd als volwassenen. En het betreft niet alleen nageschilderde werken, maar ook abstracte en veelkleurige werken in de stijl van de grote meester. Kortom, het belooft een geweldige tentoonstelling te worden.

Toevalligheden
Leuk ‘weetje’: docent/kunstenaar en eigenaar van Atelier Leudal, Trudy Frenken, werd op dezelfde dag geboren als Rembrandt, alleen precies 350 jaar later. Bovendien overleed de schilder op de verjaardag van haar moeder. Ook daarmee houden de ‘toevalligheden’ niet op: toen ze in 2006 haar Atelier opende, was dat het Rembrandtjaar. Bovendien wordt Atelier Leudal door Rembrandt Beveiliging bewaakt en wordt er Rembrandtverf verkocht.

Dagwacht
‘Rembrandt komt op mijn pad en met zoveel toevalligheden moest ik wat gaan doen’ zegt Frenken. En zo werd het idee voor deze expositie geboren. Cursisten hebben het warm omarmd en zijn er mee aan de slag gegaan.’ Om ze te stimuleren heeft de docent zelf ‘De Nachtwacht’ als uitgangspunt genomen voor haar eigen werk en komt er op de tentoonstelling een ‘Dagwacht’ te hangen, die 45 procent van de oorspronkelijke grootte van Rembrandts’ bekendste werk heeft.

'

Reacties

article
16629
Rembrandt komt naar Leudal
HEYTHUYSEN – Niet alleen op tv is Rembrandt een heuse hit met het televisieprogramma ‘Project Rembrandt’,
https://leudal.nieuws.nl/2019/03/01/rembrandt-komt-naar-leudal-vertaling-en-navolging-in-veelkleurige-werken/
2019-03-01T11:57:07+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2019/03/01115220/Clipboard01.jpg
2019, Atelier Leudal, De Bombardon, Expositie, paasweekend, Peter Wollaert, Rembrandt, Rembrandt van Rijn, schilderijen, tentoonstelling, Trudy Frenken
Cultuur