Campagne waterschapsverkiezingen: ‘Als je niet gaat stemmen, moet je ook niet zeiken’

Foto: PXHERE - (CC0-Public Domain)

LIMBURG – Op 20 maart zijn er, behalve voor de Provinciale Staten, ook verkiezingen voor het Waterschap. Het Waterschap Limburg heeft daarvoor een opvallende campagneslogan bedacht.

‘Als je niet gaat stemmen, moet je ook niet zeiken’, zo krijgt Limburg te horen en te lezen.

Carnaval
Patrick van der Broeck, dijkgraaf van Waterschap Limburg: ‘Een bijzonder communicatiemiddel waarvoor we in deze campagne kiezen, is toiletreclame. Met deze slogan willen we – met een knipoog – refereren aan één van de drie kerntaken van Waterschap Limburg; het jaarlijks zuiveren van 150 miljoen kubieke meter rioolwater. De link met de toiletreclame is dan ook snel gelegd en omdat de campagneperiode tijdens de carnavalsperiode is, rekenen we op een groot bereik van carnavalsvierders.’

Stemwijzer
De posters zijn vanaf donderdag twee weken lang op honderd locaties in Limburg te vinden. Kiezers die niet weten op wie ze moeten stemmen bij de waterschapsverkiezingen, kunnen gebruik maken van mijnstem.nl. Ook op www.waterschaplimburg.nl/verkiezingen is meer informatie te vinden over de waterschapsverkiezingen op 20 maart.

Reacties