College wil beurs trekken voor opknapbeurt atletiekbaan in Heythuysen

Foto: John Hölsgens

HEYTHUYSEN – De atletiekbaan in Heythuysen krijgt een opknapbeurt. Als het tenminste aan het college van B&W ligt, dat gisteren instemde met een renovatie die op dik 106.000 euro geraamd is.

‘Sport en cultuur behoren tot de gemeentelijke pijlers. Als gemeente vinden we dat alle inwoners toegang moeten hebben tot sportaccommodaties en ook kunnen deelnemen aan sport en beweging. Renovatie aan de sectorhoek van de atletiekvereniging is meer dan nodig om hieraan te kunnen blijven voldoen’ zei wethouder Stan Backus.

Afgekeurd
Het is wenselijk dat de accommodatie nu ook nog meer en beter gebruikt wordt door andere verenigingen en instellingen, voegde Backus daaraan toe. In 2014 werd de atletiekbaan in Heythuysen voor het laatste gerenoveerd. Dit gebeurde nadat de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) de baan voor gebruik had afgekeurd en reparatie niet mogelijk bleek. De bij de atletiekbaan aanwezige zogenoemde sectorhoek, die is bedoeld voor onder meer hoogspringen en discuswerpen, werd toen overigens niet afgekeurd.

Kostenposten
In 2017 vond een nieuwe keuring van de atletiekaccommodatie plaats. Daarbij werden diverse elementen afgekeurd, waaronder dit keer ook de sectorhoek. In overleg met de atletiekvereniging en de KNAU zijn toen extra onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, die een voortgezet gebruik van de accommodatie tijdelijk mogelijk maakte. Inmiddels is verantwoord gebruik van de sectorhoek, ook met extra onderhoud, niet langer verantwoord. Renovatie van de sectorhoek en dan met name de asfaltwerkzaamheden, in combinatie met het aanbrengen van een kunststof bovenlaag, zorgen voor de grootste kostenposten.

Reacties