College wil Samen Zorgen Huis helpende hand bieden

Foto: John Hölsgens

BAEXEM – Het college van burgemeester en wethouders wil het Samen Zorgen Huis de helpende hand bieden. Eind januari trok de Stichting Samen Zorgen Huis Leudal (SZHL) samen met Stichting Mariabosch – eigenaar van het pand en verantwoordelijke voor de (ver)bouw – bij de gemeente aan de bel vanwege een tekort in de inventarisbegroting.

De gemeente Leudal heeft subsidie verleend aan de stichting Mariabosch voor het realiseren van het Samen Zorgen Huis Leudal in Baexem. Inmiddels is de (ver)bouw opgeleverd en is de basis van de zorgvoorziening, tot stand gekomen door en voor burgers,  gerealiseerd.

Vertrouwen
De Stichting Samen Zorgen Huis Leudal werkt nu aan de voorbereiding van de exploitatie en de inrichting van de zorgvoorziening. De stichting heeft het vertrouwen om uiteindelijk een gezonde exploitatie te bereiken, maar op dit moment zijn er onvoldoende financiële middelen om op relatief korte termijn het benodigde bedrag voor de inrichting bij elkaar te krijgen.

Enige mogelijkheid
Samen met de stichting Mariabosch en de gemeente Leudal is gezocht naar een oplossing. Die houdt in dat de Stichting Mariabosch een lening gaat afsluiten bij de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) en de gemeente Leudal hiervoor garant staat. Het gaat hierbij om een garantstelling van maximaal 850.000 euro. ‘Het is voor Leudal de enige mogelijkheid om ervoor te zorgen dat het Samen Zorgen Huis daadwerkelijk van start kan gaan. We zorgen samen voor een oplossing’ zegt wethouder Mart Janssen (Ronduit Open) daarover.

Raad
Voordat het college officieel een besluit neemt, wordt de gemeenteraad in de gelegenheid gesteld wensen en bedenkingen te uiten ten aanzien van de garantstelling. In de vergadering van 12 maart wordt de raad geïnformeerd over de financiële kwestie en de voorwaarden die aan beide stichtingen worden gesteld. Het woord over de toekomst van het Samen Zorgen Huis Leudal is dus eerst nog aan de raad.

Reacties

article
16532
Helpende hand voor Samen Zorgen Huis Leudal
BAEXEM – Het college van burgemeester en wethouders wil het Samen Zorgen Huis de helpende hand
https://leudal.nieuws.nl/2019/02/20/college-wil-samen-zorgen-huis-helpende-hand-bieden/
2019-02-20T17:59:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2019/02/20173803/52561486_493921534473812_7623133244602449920_n.jpg
Bank Nederlandse Gemeenten, BNG, financiële hulp, garantstelling, hulp, inventarisbegroting, lening, Mariabosch, Mart Janssen, Ronduit Open, Samen Zorgen Huis, Stichting Mariabosch, Stichting Samen Zorgen Huis Leudal, Tekort
Nieuws