Koffiebar bij bronsgieterij Custers in Grathem

Foto: Facebook bronsgieterij Custers

GRATHEM – Het college van de gemeente Leudal stemt in met de conceptaanvraag voor de realisatie van een koffiebar, voor één van de twee bedrijfswoningen van bronsgieterij Custers in Grathem.

In de bronsgieterij worden regelmatig rondleidingen en workshops gegeven. Met de koffiebar willen de initiatiefnemers onder andere koffie, thee en lunches verzorgen voor bezoekers van de bronsgieterij. Maar ook wandelaars en fietsers, die gebruik maken van het knooppuntennetwerk en de locatie passeren, zijn van harte welkom.

Rijke cultuur
Voor de fietsers worden ook voorzieningen gemaakt, zoals de mogelijkheid om elektrische fietsen op te laden. De koffiebar krijgt ongeveer 25 zitplaatsen. De initiatiefnemers willen de koffiebar naast hun reguliere werk exploiteren. Dit zal tijdens weekenden zijn. Vanuit recreatie- en toerismeperspectief wordt het initiatief positief beoordeeld. Wethouder Walraven (Samen Verder): ‘De gemeente Leudal heeft behoefte aan meer diversiteit van dagrecreatieve voorzieningen. Het is van belang dat er naast wandelen en fietsen ook andere activiteiten worden aangeboden, om bezoekers langer in de gemeente te houden. De bronsgieterij maakt deel uit van het rijke culturele leven van Leudal. Een koffievoorziening ter ondersteuning van deze activiteit is dan ook logisch.’

'

Reacties

article
16528
Koffiebar bij bronsgieterij
GRATHEM – Het college van de gemeente Leudal stemt in met de conceptaanvraag voor de realisatie
https://leudal.nieuws.nl/2019/02/19/koffiebar-bij-bronsgieterij-custers-in-grathem/
2019-02-19T18:05:11+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2019/02/19180347/Clipboard0112.jpg
Arno Walraven, bronsgieterij Custers, conceptaanvraag, fietsers, koffiebar, recreatie, rondleidingen, Samen Verder, Toerisme, voorzieningen, wandelaars, Workshops
Cultuur