Overwinning voor Anday Tekle in Haelen tijdens Leudal Cross

Foto: Facebook Anday Tekle

HAELEN – De 20-jarige Anday Tekle van AV Unitas heeft in Haelen de laatste wedstrijd van de Limbra Cross-competitie gewonnen.

Tekle liep de Leudal Cross over 9405 meter in een tijd van 31 minuten en 42 seconden.

Eindzeges
Werner Gentle van Lopersgroep Deurne finishte als tweede op een achterstand van zestien seconden. Met 2435 punten won Gentle wel het eindklassement van de crosscompetitie. Kay Weyers van TuRa Brüggen 1923 e.V. won brons in Haelen. Magda Winiarska (39) kwam als eerste vrouw over de streep, na 40 minuten en 56 seconden, waarmee ook haar eindzege in de competitie voor de dames bezegeld werd. Winiarska uit Someren had bijna anderhalve minuut voorsprong op Eefje Melssen van GAC Gemert. Demi Boerekamp, ook al uit Someren, finishte als derde.

Korte Leudal Cross
De cross over 4360 meter leverde een overwinning op voor Guy Maas van AV Maastricht. Hij kwam na 14 minuten en 36 seconden aan de meet, ook al als winnaar van het eindklassement. Niels Jacobs van ATH finishte 22 seconden daarachter, voor Teun Duisters. Anna Gommer van Achilles Top uit Kerkrade won de korte Leudal Cross. Zij had twaalf seconden voorsprong op Kim Janssen van Lopersgroep Deurne. Ondanks die tweede plaats in Haelen kwam Janssen 95 punten te kort om Johanna Josten uit Tegelen van de eerste plaats in deze categorie te houden.

Reacties