Nachtelijk volksfeest in Haelen: Hoondervel wint LVK

Foto: Facebook Hans Schreurs

HAELEN/MAASTRICHT – In Haelen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een spontaan volksfeest ontstaan, nadat het lokale gezelschap Hoondervel in Maastricht de 43e editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) had gewonnen.

Niet alleen uit Haelen, maar ook uit de omliggende dorpen stroomden de mensen naar zaal Aldenghoor om de winnaars te eren en samen feest te vieren.

Trofee
Eerder die avond had Hoondervel met het nummer ‘Groete oet de fieësttent’ in de Limburgse hoofstad de Bertha Paulissen Wisseltrofee veroverd, die als buit werd meegevoerd naar de eigen fieësttent van de Vreigeliers. Hoondervel hield in het MECC ‘eeuwige winnaar’ Spik & Span uit Susteren dit keer op een tweede plaats. Bjorn & Mieke uit Venray eindigen op een derde plek.

https://twitter.com/MichelGraef/status/1096580859514228737

Reacties