Provinciale vastelaovesposter gemaakt door Toine Dekkers

Foto: Provincie Limburg

MAASTRICHT – De provinciale kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’ is dit jaar gemaakt door beeldend kunstenaar Toine Dekkers uit Eijsden.

De veertiende kunstposter op rij werd vandaag in het gouvernement gepresenteerd door cultuurgedeputeerde Ger Koopmans. Hij deed dat samen met de kunstenaar, voorzitter Nicole van Wordrager van de Sjeng Kraft Kompenei en Rob van Lee van Dagblad De Limburger.

Collectie
Woensdag start de verspreiding van de 100.000 kunstposters. Om iedereen de kans te geven de gratis kunstposter af te halen bij de servicepunten van de krant en de receptie van het gouvernement, staat 13 februari in de Limburgse kranten een bon voor twee posters. Met de kunstposter wordt een traditie voortgezet. Het originele schilderij wordt toegevoegd aan de kunstcollectie van de provincie Limburg en is dan in het gouvernement te bezichtigen tijdens rondleidingen.

Bourgondisch
De maker, Toine Dekkers, is beeldhouwer en tekenaar en volgde zijn opleiding aan de toenmalige Stadsacademie van Maastricht en studeerde af bij kunstenaar Appie Drielsma. Hij is geboren in Blerick, opgegroeid in Maastricht en heeft zijn atelier momenteel in Eijsden. De robuustheid en levenslust van zijn creaties zijn bourgondisch van aard. Hij is zelf dan ook een hartstochtelijke Vastelaovendsvierder en dat gevoel heeft hij in dit schilderij willen overbrengen. Na diverse posters waarover één en ander te doen was lijkt de keuze voor het werk van Dekkers ook een tamelijk veilige.

Reacties