Groene kinderopvang werkt aan gezonde leefstijl van kinderen en deskundigheid van medewerkers

Foto: Facebook Natureluur

HAELEN/HEYTHUYSEN – Natureluur Kinderopvang in Haelen en Heythuysen werkt aan Gezonde Kinderopvang. Want hoe eerder kinderen gezond gedrag aanleren, hoe beter. Ze hebben daar de rest van hun leven profijt van.

De kinderopvang biedt volop kansen om jonge kinderen een gezonde start te geven. Pedagogisch medewerkers van Natureluur ontvangen binnenkort een certificaat, omdat zij de basismodule van de scholing ‘Een Gezonde Start van Gezonde Kinderopvang’ hebben afgerond.

Voorbeeld
Aukje Vlaanderen is coach Gezonde Kinderopvang bij Natureluur. Zij is de spil in de organisatie, voor wat betreft de aandacht voor een gezonde leefstijl in het dagelijks werk en beleid binnen haar organisatie. Aukje schoolde haar collega’s in ‘Een Gezonde Start’, waarbij medewerkers kennis en vaardigheden opdoen over een gezonde leefstijl. Vier pedagogisch medewerkers ontvangen straks het certificaat. Zij weten nu precies hoe je een gezonde, actieve en veilige omgeving kunt bieden, samen met ouders en kinderen. En hoe je zelf het gezonde voorbeeld geeft…

Buitenspelen
Gezonde kinderopvang past goed bij Natureluur omdat het een groene kinderopvang is, wat betekent dat buitenspelen in een natuurrijke omgeving de rode draad is. Het ontdekken van kleine diertjes, planten, bloemen, spelen met zand en water, klimmen, klauteren en volop struinen door bos en/of ontdektuin vormen een wezenlijk onderdeel. Gezonde Kinderopvang is een initiatief van de ministeries van VWS en SZW. Landelijke kennis- en onderzoeksinstituten werken hierin samen, met ondersteuning van branche- en koepelorganisaties. Zie ook www.gezondekinderopvang.nl.

'

Reacties

article
16414
Groen Natureluur werkt aan Gezonde Kinderopvang
HAELEN/HEYTHUYSEN – Natureluur Kinderopvang in Haelen en Heythuysen werkt aan Gezonde Kinderopvang. Want hoe eerder kinderen
https://leudal.nieuws.nl/2019/02/11/groene-kinderopvang-werkt-aan-gezonde-leefstijl-van-kinderen-en-deskundigheid-van-medewerkers/
2019-02-11T13:07:22+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2019/02/11121536/51632716_622806524806421_832334051732881408_n.jpg
advertorial, Aukje Vlaanderen, buitenspelen, certificaat, coach, Een Gezonde Start, gezond gedrag, Gezonde Kinderopvang, Groene kinderopvang, Kinderopvang, Ministerie van SZW, Ministerie van VWS, Natureluur Kinderopvang
Nieuws