Nu ook bezorgdheid over pijpleiding met gevaarlijke stoffen door Leudal

Foto: Pixabay - 1238720 (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Verschillende gemeenten in Limburg en Noord Brabant maken zich zorgen over een pijpleiding voor het vervoer van chemische stoffen van en naar Rotterdam door hun grondgebied.

Door de aanleg zou het vervoer via snelweg en spoor van deze stoffen niet meer nodig zijn.

Brandbaar
De beoogde route zou in ieder geval door Maasgouw, Weert, Nederweert en Echt-Susteren lopen. Die gemeenten maakten zich al zorgen, want het gaat vooral om ethyleen, methanol en andere zeer brandbare stoffen. Raadslid Matieu Wagemans (Ronduit Open) meent dat het traject van de leidingen onder meer ook via Hunsel en Ell voert. Hij vraagt het college van B&W van Leudal dan ook om informatie over de mogelijke gevolgen van de aanleg en gebruik van het nieuwe buizentracé. Bovendien wil hij weten of het college betrokken is bij het hierover gevoerde overleg en of de zorgen over de gevolgen voor het grondgebied van Leudal ook al kenbaar gemaakt zijn bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag.

'

Reacties

article
16410
Ook in Leudal bezorgdheid over pijpleiding
LEUDAL – Verschillende gemeenten in Limburg en Noord Brabant maken zich zorgen over een pijpleiding
https://leudal.nieuws.nl/2019/02/10/nu-ook-bezorgdheid-over-pijpleiding-met-gevaarlijke-stoffen-door-leudal/
2019-02-10T14:29:06+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2019/02/10142520/rhine-924197_1920.jpg
brandbare stoffen, Ell, ethyleen, Hunsel, Mathieu Wagemans, methanol, ministerie van Infrastructuur en Milieu, Overleg, pijpleiding, Ronduit Open, trajact, vragen, zorgen
Nieuws