Landschapsbiografie Neeritter-Ittervoort gepresenteerd

Foto: ML5

NEERITTER/ITTERVOORT – Met een zaal vol geïnteresseerde bewoners en betrokken beleidsmakers is de landschapsbiografie van Neeritter en Ittervoort gepresenteerd, door de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL).

Het was een proces ‘van onderop’ waar IKL en burgers samen gekeken hebben naar wat voor hen belangrijk is in het landschap.

Kennis delen
Door kennis te delen ontstaat ook waardering voor het landschap. Een landschapsbiografie legt de relatie tussen verschillende periodes uit de tijd met het landschap en zijn ecologische systeem, in combinatie met de aardkundige waarden en toekomstige economische ontwikkelingen.

Download
De bewoners gingen in een drietal sessies op pad met het IKL om het landschap te analyseren. De waardering van de burgers stond in de eerste fase voorop, daarna is dit door het IKL gecombineerd met de beleidsdoelen van de gemeente Leudal. Op de website van het IKL  is de biografie te downloaden.

'

Reacties

article
16407
Landschapsbiografie gepresenteerd
NEERITTER/ITTERVOORT – Met een zaal vol geïnteresseerde bewoners en betrokken beleidsmakers is de landschapsbiografie van
https://leudal.nieuws.nl/2019/02/10/landschapsbiografie-neeritter-ittervoort-gepresenteerd/
2019-02-10T13:40:03+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2019/02/10132906/20190208214827-1.jpg
aardkundige waarden, beleidsdoelen, download, ecologische systeem, economische ontwilkkelingen, IKL, Ittervoort, landschapsbiografie, Neeritter, presentatie, waardering
Nieuws