Wat is er gebeurd met de centrumvisie Heythuysen?

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Overleg tussen de gemeente en vertegenwoordigers van BIZ (Bedrijveninvesteringszone) over de centrumvisie Heythuysen verloopt dermate moeizaam, dat dit nog slechts zeer sporadisch plaatsvindt.

De frustratie zou gelegen zijn in het feit dat eenvoudige voorstellen van de BIZ-vereniging niet worden opgepakt. Dat stelt raadslid Berry Hermans (Ronduit Open) in ieder geval.

Zebrapaden
‘Een voorbeeld is het voorstel voor enkele zebrapaden. Ook hierbij is de visie en wetgeving weer dermate stug dat aan dit verzoek geen gehoor wordt gegeven.’ Eerder al  trok centrummanager Hans Brouwers aan de bel ‘Traagheid aan de kant van de gemeente Leudal doet de ontwikkeling van het centrum van Heythuysen stagneren. We hebben ook al langere tijd duidelijk wat wij vinden dat er moet gebeuren om het winkelhart van Heythuysen aantrekkelijker te maken. Vooral de verkeersveiligheid is een belangrijk onderwerp. Daar zijn snelle winstpunten te behalen, maar de gemeente komt maar niet tot actie’ zei Brouwers in oktober al.

Rondgang
Brouwers leek rond die tijd de moed te hebben opgegeven, maar kon vrijdagmiddag toch in de kern van Heythuysen gesignaleerd worden. Daar maakte hij een rondgang met pers en vertegenwoordigers uit de politiek. Ook Ellie van Tilburg, lid van de commissie Fysiek voor (Samen Verder), maakt zich al langer druk over wat er in de kern van Heythuysen allemaal mis gaat. ‘Verkeersintensiteit, de daarmee samenhangende verkeersonveiligheid voor fietsers en voetgangers, de parkeerproblematiek, het is me al tijden een doorn in het oog. Er moet nu echt snel iets gaan veranderen.’

Leegstand
Ondertussen vraagt raadslid Hermans zich af waar de tussentijdse evaluaties over de vastgestelde centrumvisie Heythuysen blijven. ‘Is de centrumvisie nog actueel genoeg of behoeft deze bijstelling? Dit in relatie tot de leegstand in het centrum bijvoorbeeld. Eventuele ontwikkelingen die dit zouden kunnen tegengaan worden nu beperkt door de visie zelf. Ook wij willen weten wat het college voornemens is om hier aan te doen.’

'

Reacties

article
16387
Hoe verder met centrumvisie Heythuysen?
LEUDAL – Overleg tussen de gemeente en vertegenwoordigers van BIZ (Bedrijveninvesteringszone) over de centrumvisie Heythuysen
https://leudal.nieuws.nl/2019/02/08/wat-is-er-gebeurd-met-de-centrumvisie-heythuysen/
2019-02-08T15:32:36+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2019/02/08152555/51840055_575543672960003_3069741975470080000_n.jpg
Berry Hermans, BIZ, centrummanager, Centrumvisie, Ellie van Tilburg, evaluatie, Hans Brouwers, Heythuysen, Leegstand, Overleg, parkeerproblematiek, rondgang, Ronduit Open, Samen Verder, stagnatie, Traag, verkeersintensiteit, Verkeersveiligheid, zebrapad
Nieuws