Werkzaamheden tussen Hornerbrug en Louis Raemaekersbrug binnenkort van start

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Op 11 februari starten werkzaamheden aan de N280 tussen de Hornerbrug en de Louis Raemaekersbrug. De werkzaamheden moeten gereed zijn voor Pasen, de voorjaarsdrukte en het recreatieseizoen van 2019.

In deze fase wordt de weg gereconstrueerd en vindt asfaltonderhoud plaats. Verder worden kabels en leidingen verlegd.

Subfasen
De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Deze fase 2 bestaat uit voorbereidende werkzaamheden en drie subfasen:

  • Reconstructie noordelijke rijbaan N280 tussen Louis Raemaekersbrug en Hornerbrug
  • Reconstructie zuidelijke rijbaan N280 tussen Hornerbrug en Louis Raemaekersbrug
  • Asfaltwerkzaamheden zuidelijke en noordelijke rijbaan N280 tussen Hornerbrug en Louis Raemaekersbrug

In elke subfase wordt verkeer met een tijdelijk verkeerssysteem veilig langs de werkruimte geleid. Er blijft voor beide rijrichtingen één rijstrook beschikbaar. Er zijn rijstrookafzettingen in de nachten om de doorsteken voor het tijdelijk verkeersysteem te realiseren.

Tijdsplanning
Vanaf vrijdag 15 februari 2019 wordt de reconstructie van de noordelijke rijbaan van de N280 uitgevoerd. Deze reconstructie duurt ongeveer drie weken. De reconstructie van de zuidelijke rijbaan van de N280 volgt direct daarna en duurt ook ongeveer drie weken. Voor de asfaltwerkzaamheden tussen de Hornerbrug en Louis Raemaekersbrug zijn voorlopig drie weekenden gereserveerd:

  • Het weekend van vrijdag 29 maart tot en met maandag 1 april 7.00 uur
  • Een reserveweekend van vrijdag 5 april tot maandag 8 april 7.00 uur
  • Een reserveweekend van vrijdag 12 april tot maandag 15 april 7.00 uur

Deze planning is onder voorbehoud. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden soms niet doorgaan. Via deze website wordt steeds tijdig geïnformeerd op welk moment de werkzaamheden zullen plaatsvinden.

Snelheidsbeperking
De snelheid tussen Baexem en Roermond wordt verlaagd van 100 naar 80 kilometer per uur. Langs de werkruimte is de toegestane snelheid 50 kilometer per uur. Dit zorgt voor een veiliger situatie. Vanaf 16 februari is bovendien een grootschalige adviesroute ingesteld. Doorgaand verkeer over de N280 of verkeer met bestemming aan de oostkant van Roermond vermijdt de verkeershinder het beste door deze te volgen. Verkeer met bestemming Roermond kan gewoon over de N280 blijven rijden. Alle bestemmingen blijven bereikbaar.

Fietsen
Bestemmingen bij Hatenboer en De Weerd zijn met omleidingsroutes bereikbaar. Fietsverkeer blijft in beide rijrichtingen mogelijk. In elke subfase is er sprake van omleidingen voor verkeer en fietsverkeer. Op www.roermondbereikbaar.nl is per subfase te zien welke omleidingsroutes er gelden. Daar is ook actuele bereikbaarheidsinformatie te vinden.

'

Reacties

article
16334
Werkzaamheden N280 binnenkort van start
LEUDAL – Op 11 februari starten werkzaamheden aan de N280 tussen de Hornerbrug en de
https://leudal.nieuws.nl/2019/02/04/werkzaamheden-tussen-hornerbrug-en-louis-raemaekersbrug-binnenkort-van-start/
2019-02-04T16:56:03+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2019/02/04165212/Clipboard011.jpg
Asfaltonderhoud, De Weerd, fietsen, Hatenboer, Hornerbrug, kabels, leidingen, Louis Raemaekersbrug, N280, omleidingen, reconstructie, snelheidsbeperking, tijdsplanning, werkzaamheden
Gemeentenieuws