Melodias del Corazon: passie, weemoed en hartstocht

Foto: Edwin Huizing

BAEXEM – Op zondag 24 februari geeft de uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado samen met gipsyflamencogitarist Manito vanaf 15.00 uur een gepassioneerd concert in Theaterhoeve Horckerhof in Baexem.

Met hun warmbloedige voorstelling Melodias del Corazon neemt dit tweetal de luisteraar mee naar een wereld vol passie,weemoed en hartstocht. U krijgt een verfijnde selectie liederen uit Spanje en Zuid Amerika te horen.

Gouden combinatie
Mónica en Manito stonden op 2 augustus 2015 voor het eerst samen op de planken. Het bleek een gouden combinatie. Muzikaal vullen ze elkaar perfect aan. Bij de concerten krijgt Mónica met haar temperament het publiek snel op het puntje van de stoel. Manito weet haar met zijn virtuoze spel altijd te stimuleren om het onderste uit de kan te halen. Mónica Coronado begeleidt ook zichzelf op gitaar. Met heldere stem zingt zij haar verhalen, verzameld en beleefd tijdens haar zwervend bestaan als muzikant. Haar muziek is golvend, warm, ritmisch en optimistisch van toon. Manito bespeelt de Spaanse gitaar met grote gedrevenheid. Zijn vurige spel is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’. Het concert is volledig akoestisch.

Stem en lichaam
Mónica Coronado is een zangeres/performer/docente die haar lichaam en stem gebruikt om zich uit te drukken. Daarnaast componeert zij eigen muziek en bespeelt zij verschillende instrumenten zoals piano, gitaar en percussie instrumenten. Ze behaalde in 1999 aan de Universiteit van Barcelona het diploma voor onderwijzeres. Vervolgens studeerde ze muziek (zang, jazz en pop) aan het ARTEZ Conservatorium Arnhem en sloot deze studie succesvol af. Ze heeft opgetreden tijdens festivals in Italië, Servië, Polen en Spanje; in theaterproducties, in cafés, restaurants en tijdens jamsessies in Europa, de Verenigde Staten en India. Gepassioneerd richt ze zich op verschillende muziekstijlen: van jazz tot experimenteel en van pop tot Latijns-Amerikaans.  Ze studeerde ook Vocal Dance & Voice Movement Integration bij Patricia Bardi in Amsterdam. Tijdens haar werk onderzoekt en ontwikkelt ze voortdurend de relatie tussen het gebruik van de stem en het lichaam.

Dialoog
De Spaanse gitaar is volgens Manito een verlengstuk van de ziel. Zijn muziek is een combinatie van flamenco en zigeunermuziek. Manito speelt voornamelijk eigen composities en bewerkingen van traditionals. Ook heeft hij enkele hommages gemaakt voor onder meer Django Reinhardt. Geïnspireerd door zijn oom, die piano en gitaar speelde, is Manito tijdens zijn zevende levensjaar begonnen met muziek maken. Later ontwikkelde hij zijn eigen stijl op de flamencogitaar. Manito speelt naar eigen zeggen ‘hoe de sterren staan en de wind waait’: intuïtief en rijk aan diverse invloeden. Met zijn vurige en verhalende improvisaties gaat Manito een dialoog aan met zijn publiek. Geen enkel optreden is hetzelfde. Wat op het moment ontstaat, is belangrijker dan de traditie. Het bitterzoete karakter in zijn muziek is de weerklank van het leven; trieste- en vreugdevolle momenten zoeken een uitweg via zijn gitaar.

Reserveren
Entree aan de Horckerstraat 5 kost die zondag 10 euro. Reserveren kan via [email protected], of via telefoonnummer 06-13.36.58.00

'

Reacties

article
16318
Melodias del Corazon
BAEXEM – Op zondag 24 februari geeft de uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado samen
https://leudal.nieuws.nl/2019/02/02/melodias-del-corazon-passie-weemoed-en-hartstocht/
2019-02-02T17:43:02+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2019/02/02173346/Salviuskerkje-Concert-Foto-Monica-Manito-fotograaf-Edwin-Huizing-915x518.jpg
Baexem, Barcelona, Concert, Flamenco, gipsy, Manito, Melodias del Corazon, Monica Coronado, Theaterhoeve Horckerhof, zigeunermuziek
Cultuur