Topjudoka op bezoek bij De Zjwiek in Roggel

ROGGEL – Dinsdag was topsporter Mark van Dijk te gast op basisschool De Zjwiek in Roggel. Hij gaf daar een gastles over fair-play, in het kader van KERNgezond.

Mark is een toptalent in het judo en won afgelopen jaar brons op de Olympische Spelen voor de jeugd.

Woordweb
De kinderen van de groepen 5 en 6 mochten de judoka het hemd van het lijf vragen. Daarna gingen ze zelf aan de slag. In groepjes werd een woordweb gemaakt rondom het thema fair-play. Zo beschreven de kinderen zelf dat onder meer samen spelen, goed met elkaar omgaan, respect hebben voor elkaar en luisteren naar elkaar allemaal bij dat thema horen.

Doelgericht
Daarnaast gingen de kinderen in discussie over fair-play in de sport. Via filmpjes werd hun een aantal situaties voorgelegd met de vraag wat zij zouden doen. Zou je bij voetbal bijvoorbeeld wel of niet scoren, als er een speler geblesseerd op het veld ligt? De kinderen zagen zo in dat eerst nadenken voordat je iets doet, doorzettingsvermogen, doelgericht zijn en elkaar helpen allemaal onderdelen zijn die bij topsport horen, maar dat dit ook toepasbaar was op hunzelf.

Foto
Uiteraard ging elke klas nog samen met Mark op de foto. De volgende activiteit van KERNgezond Roggel zal plaatsvinden op 21 maart. Dan gaan de kinderen aan de slag met de smaaklessen.

Reacties