Mijlpaal: 125e starterslening toegekend in Leudal

Foto: Gemeente Leudal

NEER – Maandag heeft de gemeente Leudal de 125e starterslening toegekend aan Paul Houben in Neer. De starterslening is een steun in de rug voor mensen die voor de eerste keer een eigen woning willen kopen. De lening is een aanvulling op de reguliere hypotheek.

Voor Houben is de starterslening een stuk gemoedrust. ‘Nu kan ik serieus werk maken van mijn nieuwe woning, zonder mij te veel druk te maken over de onkosten’ vertelt hij.

In trek
Het bedrag kan het verschil overbruggen tussen de prijs van de woning en de maximaal mogelijke hypotheek voor de koper. Er wordt in Leudal goed gebruik gemaakt van de startersregeling. De afgelopen drie jaar werden er meer dan vijftig van dit soort leningen verstrekt. In bijna alle kernen is er gebruik van gemaakt om een woning te kopen, maar Heythuysen, Haelen en Horn zijn het meest in trek bij starters die gebruik maken van de startersleningen. In Neer is dit nu de negende starterslening.

Krimp
Het is in ieder geval een gunstige ontwikkeling dat starters zich in Leudal willen blijven vestigen. De gemeente Leudal vindt het daarom belangrijk om hen te blijven helpen bij het kopen van hun eerste woning. Het is één van de maatregelen om vergrijzing en krimp tegen te gaan. ‘Door middel van de starterslening geven we mensen net dat extra steuntje in de rug’ zei wethouder Arno Walraven (Samen Verder). ‘Dit doen we als gemeente in samenwerking met de provincie Limburg.’

Om een starterslening aan te vragen kunnen belangstellenden terecht bij één van de medewerkers van het BurgerBedrijvenPlein, of digitaal via de website van de gemeente Leudal (formulier verzoek tot aanvraag starterslening).

'

Reacties

article
16244
125e starterslening toegekend
NEER – Maandag heeft de gemeente Leudal de 125e starterslening toegekend aan Paul Houben in
https://leudal.nieuws.nl/2019/01/28/mijlpaal-125e-starterslening-toegekend-in-leudal/
2019-01-28T15:48:53+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2019/01/28154547/Clipboard0111.jpg
125e starterslening, Arno Walraven, Burgerbedrijvenplein, hypotheek, krimp, Mijlpaal, Neer, Paul Houben, Samen Verder, starterslening, Startersleningen, steun, vergrijzing
Gemeentenieuws