Auch met vastelaovend: Busse de Bob, zek ut helop

Foto: Provincie Limburg

LIMBURG – Maandag 28 januari start de CarnavalsBob campagne in Limburg. Vastelaovend is een geweldig volksfeest dat door veel Limburgers gevierd wordt. Door het gebruik van alcohol kan de verkeersveiligheid echter in gevaar komen.

Daarom wordt er in de carnavalstijd een Bob-campagne gevoerd om rijden onder invloed van alcohol te voorkomen.

Bob-medaille
De campagne stimuleert automobilisten en hun passagiers samen de Bob-afspraak te maken en die consequent na te leven. Bob is daarbij degene die geen alcohol drinkt en zichzelf en de anderen veilig thuis brengt. In de periode voor en tijdens vastelaovend voert de politie natuurlijk ook weer alcoholcontroles uit. De nuchtere automobilist wordt beloond met een welverdiende Bob-medaille.

Normaal
De Limburgse actie is een aanvulling op de landelijke verkeerscampagne. De centrale boodschap van de Bob-campagne is verwoord in de slogan ‘Ben je Bob, zeg het hardop!’. Beide campagnes laten zien dat het heel normaal is dat je tijdens visites en carnaval, net als bij het uitgaan, vooraf een Bob-afspraak maakt. Verantwoordelijke voor de campagne in Limburg is het ROVL (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg), het onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg.

Reacties