Poging tot moord: twaalf jaar gevangenisstraf voor inwoner Kelpen-Oler

Foto: PXHERE - CC0 (Public Domain)

MAASTRICHT – De 51-jarige inwoner van Kelpen-Oler, die vorig jaar in februari de vrouw met wie hij in scheiding lag neerschoot, moet twaalf jaar de cel in.

De 53-jarige vrouw was in Cottessen een vakantiehuisje aan het poetsen. De man wachtte haar daar op en loste drie schoten. De vrouw overleefde, maar liep blijvend letsel op.

Geen excuus
De rechter achtte poging tot moord bewezen. Het openbaar Ministerie had zelfs vijftien jaar geëist. De rechtbank geloofde het verhaal van de veroordeelde, dat hij de vrouw alleen had willen laten schrikken, niet. Nadat de relatie beëindigd was, plaatste de man een zogenaamde ‘tracker’ in de auto van zijn vrouw. Zo kon hij haar gangen nagaan. Hij nam het pistool van een buurman mee en schoot de vrouw na haar werk neer. ‘Frustratie over een echtscheiding kan nooit een excuus zijn voor een daad als deze’, zei de rechter. De vrouw was aanwezig bij de uitspraak. Het gaat redelijk met haar, zo liet zij weten.

Reacties

article
16196
Poging tot moord: twaalf jaar cel
MAASTRICHT – De 51-jarige inwoner van Kelpen-Oler, die vorig jaar in februari de vrouw met
https://leudal.nieuws.nl/2019/01/23/poging-tot-moord-twaalf-jaar-gevangenisstraf-voor-inwoner-kelpen-oler/
2019-01-23T16:30:34+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2019/01/23162718/monument-statue-blue-sculpture-justice-greek-mythology-1186582-pxhere.com_.jpg
blijvend letsel, Cottessen, echtscheiding, frustratie, Kelpen-Oler, Poging tot moord, Schietpartij, tracker, twaal jaar cel, vakantiehuis, veroordeling
Nieuws