Graef (Samen Verder) op de lijst voor Lokaal Limburg, Raimond Franssen lijsttrekker

Raimond Franssen opnieuw de nummer één bij Limburg Lokaal.
Raimond Franssen opnieuw de nummer één bij Limburg Lokaal.
Foto: Facebook Limburg Lokaal

GRATHEM – Tijdens een ledenvergadering in Grathem zijn de lijsten van Lokaal Limburg bekend gemaakt, voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart.

Lokaal-Limburg komt bij de verkiezingen op met twee lijsten: eentje voor Noord- en Midden-Limburg én eentje voor Zuid-Limburg. Michel Graef, fractievoorzitter van coalitiepartij Samen Verder uit Leudal, staat op de eerstgenoemde lijst op een zevende plaats.

Athene
‘Als je ergens een mening over hebt moet je ook bereid zijn er iets aan te doen. Tijd voor een nieuwe uitdaging dus. Tijd om samen met andere ‘lokalen’ een vuist te maken. Democratie van de straat. Besluiten nemen van onderop, zoals het ooit in Athene bedoeld was’ zegt Graef over zijn keuze in een column op haor.nl.

Michel Graef (Samen Verder)

Raimond Franssen is op beide lijsten de nummer één, maar voor de rest verschillen de lijsten. Franssen is gemeenteraadslid in Voerendaal. Daar is hij fractievoorzitter van Voerendaal Actief.

Campagne
Woordvoerder Chris Tiekstra van Lokaal Limburg rekent op vier zetels. Dat zouden er drie meer zijn dan in 2014. Hij baseert dat op het feit dat er zich veel meer lokale partijen hebben aangesloten dan vier jaar geleden. ‘We hebben daar ook veel energie in gestoken. Daardoor hebben we nu veel lokaal bekende kandidaten op de lijst, die ieder hun eigen campagne gaan voeren in hun gemeente’ liet Tiekstra optekenen door 1Limburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen