Ronduit Open betreurt onvrede bij ouders over proces fusieschool

Foto: PXHERE - (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Coalitiepartij Ronduit Open zegt het enorm te betreuren dat ouders uit Ittervoort en Neeritter aan hebben gegeven niet goed geïnformeerd te worden door de medezeggenschapsraden van de lokale basisscholen, respectievelijk De Schakel en Sint Lambertus.

De ouders spreken van een ‘onzorgvuldige procesgang vanwege onvolledige informatie en een gebrek aan transparante communicatie’, in verband met de fusie tussen de scholen met Hunsel, waarbij de nieuwe school in Hunsel moet komen te liggen.

Draagvlak
In reactie hierop kwamen weer tegengeluiden vanuit de medezeggenschapsraad Sint Lambertus uit Neeritter en de Stichting Primair Onderwijs Leudal en Thornerkwartier (SPOLT). ‘Al voordat een meerderheid van de gemeenteraad instemde met de locatie Hunsel, werd uit brieven en inspreekreacties duidelijk dat het draagvlak vanuit Ittervoort en Neeritter onvoldoende was’ laat Ronduit Open nu in een persbericht weten. ‘Dit was de reden voor onze fractie om geen locatievoorkeur uit te spreken in de betreffende raadsvergadering. Zolang er geen duidelijk onderzoek was gedaan naar het draagvlak voor de locatie Hunsel én Ittervoort, kon er niet welonderbouwd een keuze gemaakt worden tussen beide locaties’ aldus de partij.

‘Ouders bepalen’
Draagvlak was juist een overweging van de gehele gemeenteraad om in februari 2018 door te gaan met het project. ‘De ouders bepalen of het fusieproject slaagt of niet. De ouders bepalen waar hun kinderen naar school gaan. Het is dan ook van groot belang dat, nu een meerderheid van de gemeenteraad een voorkeur heeft uitgesproken voor de locatie Hunsel, het traject richting een daadwerkelijke fusie voorspoedig verloopt. Dat lijkt nu allesbehalve het geval’ zegt fractievoorzitter Jordi Custers.

Commissie Sociaal
‘Er is door een recente mailwisseling een zeer ongewenste en onduidelijke situatie ontstaan die voor Ronduit Open aanleiding is om het proces van de ontwikkeling van een fusieschool te bespreken in de commissie Sociaal van maandag 21 januari. Wij hopen zo de verantwoordelijke wethouder te kunnen ondersteunen in de verbetering van het traject’ besluit Custers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen