Plan voor onderwijs-zorgvoorziening bij De Heisterkes in Haelen

Foto: PXHERE - (CC0-Public Domain)

HAELEN – Stichting Onderwijsgroep Buitengewoon wil bij medisch kinderdagverblijf De Heisterkes in Haelen een nevenvestiging realiseren van De Maaskei.

De Maaskei is een school in Heel voor zeer moeilijk lerende kinderen en leerlingen, die meervoudig gehandicapt zijn.

Verbouwing
Het college van B en W van Leudal is akkoord, meldde Dagblad De Limburger. Nu moeten de gemeenteraad en het Ministerie van Onderwijs nog hun fiat geven. Het pand in Haelen zal wel nog een verbouwing moeten ondergaan. De stichting PSW, eigenaar van het gebouw in Haelen, zou die verbouwing voor haar rekening willen nemen. De gemeente Leudal huurt dan vervolgens het gedeelte van het gebouw dat voor onderwijs bedoeld is, terug.

Voordeel
Onderwijsgroep Buitengewoon wil in Haelen een onderwijsvoorziening creëren voor kinderen uit heel Midden-Limburg, die dan onderwijs op maat zou moeten aanbieden voor kinderen met ernstige beperkingen, variërend in leeftijd van 5 tot en met 16 jaar. Het voordeel van het onderbrengen van de onderwijsvoorziening bij het huidige medisch kinderdagverblijf zou zijn dat de 11 tot 16 kinderen die vanuit de Maaskei worden ingeschreven, van de bestaande zorgvoorzieningen gebruik kunnen maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen