Knallende start van 100-jarig jubileum harmonie De Drie Horens uit Horn

Foto: Harmonie De Drie Horens

HORN – Harmonie De Drie Horens uit Horn werd eigenlijk al in 1918 opgericht als muziekgezelschap, door de toenmalige burgemeester André Derkx en wethouder Robert Magnée. Maar officieel zag de harmonie het levenslicht op 16 januari 1919, met de koninklijke goedkeuring van de eerste statuten.

Medeoprichter en beschermheer Robert Magnée was kasteelheer van Horn en had een passie voor jagen. Tot zijn jachtgasten behoorde ook Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Hendrik der Nederlanden.

Vaandel
Op 17 mei 1919 bracht het jonge muziekgezelschap een aubade aan de echtgenoot van de toenmalige Koningin Wilhelmina, die op dat moment op kasteel Horn verbleef. De Prins was zeer vereerd en besloot het gezelschap een vaandel te schenken dat sindsdien trots voorop gaat bij elke gelegenheid.

De eerste foto van de harmonie (1920)

Aubade
De verbondenheid tussen de harmonie en het kasteel is altijd gebleven. Zo hangt het oude vaandel, dat inmiddels is vervangen door een replica, in de ridderzaal en is de huidige bewoner van het kasteel, Mevrouw Magnée-de Kuijper, sinds 1990 beschermvrouw van de jubilerende vereniging. En net als 100 jaar geleden brengt de harmonie elk jaar op Koningsdag een aubade aan haar als dank voor de steun en vriendschap.

Kasteelpark
Het is dan ook niet verwonderlijk dat op deze plek, precies 100 jaar na de oprichting, op woensdag 16 januari 2019 het jubileumjaar van de harmonie officieel wordt geopend. Na een besloten bijeenkomst voor leden en genodigden, gaat het eeuwfeest knallend van start met een vuurwerkshow aan de kasteelvijver vanaf 21.30 u. Iedereen is van harte uitgenodigd om dit spektakel vanuit het kasteelpark te komen beleven.

Supporters
De jubilerende vereniging bestaat uit een zelfstandig jeugdorkest, onder leiding van dirigent Ad Lamerigts, met momenteel 37 leerlingen die muziekles volgen en een harmonie-orkest van 63 leden onder leiding van dirigent Frans Hendrikx. Naast muzikanten maakt ook een grote schare vrijwilligers en supporters deel uit van deze bloeiende vereniging. Het bestuur van de vereniging wordt voorgezeten door Theo Linssen.

Het programma van het jubileumjaar omvat onder meer een reünie voor oud-leden, een scholenconcert samen met basisschool De Mussenberg en Scholengemeenschap Sint Ursula, een dorpsfestival én een galaconcert in Theaterhotel De Oranjerie. Op vrijdag 15 maart vindt de presentatie plaats van het jubileumboek over de 100-jarige geschiedenis van Harmonie De Drie Horens.

Kijk voor meer informatie op www.dedriehorens.nl

'

Reacties

article
16053
Harmonie De Drie Horens 100 jaar
HORN – Harmonie De Drie Horens uit Horn werd eigenlijk al in 1918 opgericht als muziekgezelschap,
https://leudal.nieuws.nl/2019/01/13/knallende-start-van-100-jarig-jubileum-harmonie-de-drie-horens-uit-horn/
2019-01-13T14:55:55+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2019/01/13144940/Harmonie.jpg
100 jaar, 1919, Ad Lamerigts, André Derkx, De Mussenberg, dorpsfestival, eeuwfeest, Frans Hendrikx, galaconcert, harmonie De Drie Horens, Horn, Kasteel Horn, Koningin Wilhelmina, Prins Hendrik, reünie, Robert Magnée, scholenconcert, Scholengemeenschap Sint Ursula, Theaterhotel De Oranjerie, Theo Linssen, vuurwerk
Cultuur