Theatervoorstelling over dementie ‘Dag Mama’ in Heythuysen en Baexem

LEUDAL – De veelgeprezen muziektheatervoorstelling ‘Dag Mama’ komt naar Leudal. José Driessens en Marjo Mulder hebben namens Dorpscoöperatie Hart voor Baexem het initiatief genomen om deze voorstelling aan te kunnen bieden.

Bezoekers zullen op een bijzondere manier worden meegenomen in de wereld van dementie.

Aanrader
‘Het is fantastisch dat ook de inwoners van Leudal dit nu kunnen gaan zien’ zegt José, die als verzorgende in de ouderenzorg weet waar ze over praat. ‘Het is een absolute aanrader. Je ziet en hoort dingen waarmee je het leven van iemand met dementie een stukje gelukkiger kunt maken’. De theatervoorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is en over haar dochter, die de brandende vraag heeft hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van de vrouw: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. En dat blijkt niet eenvoudig.

Makers
De makers van de voorstelling zijn ouderenpsychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers. Ze delen de belangrijkste en mooiste inzichten om het beste te geven, zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. De voorstelling ‘Dag Mama’ is ook de eerste stap en tevens de aftrap richting een dementievriendelijke gemeente. ‘Een voorstelling die je niet mag missen’ zegt ook wethouder Mart Janssen (Ronduit Open). ‘De komende jaren zal de gemeente Leudal, samen met andere betrokkenen en ervaringsdeskundigen, er aan werken een dementievriendelijk gemeente te zijn en te blijven.’

Landelijke bekendheid
‘Dag Mama’ geniet bekendheid in Nederland door reportages van NPO-programma’s als Nieuwsuur, Landinwaarts en Tijd voor Max. Meer informatie is te vinden op www.oudwordenmetzorg.nlOm zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden naar de voorstelling te gaan, zijn er twee voorstellingen: op dinsdag 5 februari om 19.00 uur in De Bombardon in Heythuysen en op woensdag 20 februari om 19.00 uur in Baexheimerhof in Baexem. Entreeprijs is slechts 6 euro, inclusief gratis consumptie. Per persoon worden er maximaal 5 kaarten verkocht.

Voorverkoop
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus koop tijdig een entreebewijs in de voorverkoop bij de Bombardon of in Baexheimerhof, op vrijdag 11 januari van 17.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag 12 januari van 10.00 uur tot 14.00 uur. Voor meer informatie over de verkoop kun je ook mailen of bellen: [email protected], 0475-440502 of 06-48161646 dan wel [email protected], 0475-451696 of 06-48161646.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen