Care+ en De Verbinding kandidaathuurder voormalige basisschool Nunhem

Foto: Facebook Care +

NUNHEM – Er is een bestemming gevonden voor de voormalige basisschool aan de Mariënschootstraat in Nunhem.

Care+ heeft bij de gemeente aangegeven, voor de uitoefening van hun dagbesteding, geïnteresseerd te zijn in het pand. Dit in eerste instantie voor de periode van een jaar, met een optie tot verlenging van maximum twee jaar. Voor de periode daarna is men in overleg met andere partijen en gemeenten.

Gesprekken
Naast Care+ uit Roggel heeft ook De Verbinding interesse. De Verbinding is een startende onderneming en staat onder leiding van Petra Jacobs. Zij gaat zogenoemde KRAGT-trainingen geven, een groepstraining voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. De gemeente is naar aanleiding van het verzoek van Care+ eerst in gesprek gegaan met de dorpsraad. Dat gesprek is positief verlopen. Nu wil de gemeente ook de stem van omwonenden horen. Het het pand aan de Mariënschootstraat heeft de bestemming maatschappelijk. Na de basisschool was er eerst een kinderopvang gevestigd. De potentiele nieuwe huurders kennen beide een maatschappelijk doel.

Informatieavond
Voor de omwonenden wordt een informatieavond georganiseerd op vrijdag 21 december, van 17.00 uur tot 18.00 uur in het gemeenschapshuis Sint Servaas in Nunhem. Alle huishoudens in Nunhem worden hierover nog per brief huis-aan-huis geïnformeerd. Tijdens deze avond zijn ook Care+, Petra Jacobs van De Verbinding en leden van de dorpsraad aanwezig. Begin januari 2019 neemt het college een definitief besluit over de verhuur.

Activiteiten
Care + wenst het grootste deel van het pand te huren. Dit voor de doordeweekse dagen, van maandag tot en met donderdag, van de ochtend (9.30 uur) tot laat op de middag (16.00 uur). De circa dertig personen die deelnemen aan de dagbesteding van Care+ zullen zich onder begeleiding bezighouden met schilderen, knutselen, poetsen, hout bewerken, lezen en tekenen. Daarnaast wil men de zorg dragen voor de groenvoorziening en een moestuintje bijhouden.
De Verbinding wenst een klaslokaal te huren van circa 20 tot 30 vierkante meter, voor een nog nader te bepalen aantal dagdelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen