TOP Leudal in Ittervoort: door een andere bril naar de toekomst kijken

Foto: Gemeente Leudal

ITTERVOORT – In samenwerking met Keyport 2020 vond in Ittervoort een drukbezochte bijeenkomst van TOP Leudal plaats. Onder die naam (Trefpunt Ondernemend & Politiek Leudal) ontmoeten ondernemers en politici elkaar tijdens een bedrijfsbezoek, met het doel actuele thema’s te bespreken.

Het thema van de bijeenkomst was de noodzaak van goede studenten en medewerkers; wat is er nodig om deze kanjers binnen de regio te krijgen en te houden?

VR-bril
Want Midden-Limburg kent vele mogelijkheden binnen bedrijven die wereldwijd opereren in diverse sectoren. Deze organisaties hebben veel te bieden als het gaat om innovatie, arbeid, opleiding en groei. Allemaal ingrediënten om de regio op de kaart te zetten. Met een interactief programma gaf Ton Bongers namens Blue Tea een mooie indruk gegeven van de ontwikkeling van zijn bedrijf. Hij nam de bezoekers  mee in de tijd. Hoe zag de arbeidsmarkt er 25 jaar geleden uit? Wat voor invloed heeft de technologie vandaag de dag en in de toekomst op deze arbeidsmarkt? Alle gasten hebben kennis kunnen maken met deze nieuwe technologie met behulp van een ‘VR-bril’, een hololens, en door het volgen van een training in de vorm van een computerspel.

Schaarste
Namens Keyport 2020 liet Ton Hagelstein zien dat, door het bundelen van krachten in deze regio, er nieuwe initiatieven en mogelijkheden worden gecreëerd voor ondernemers en werknemers. Cijfers tonen immers aan dat er een schaarste op de arbeidsmarkt ontstaat, die niet zomaar vanzelf weer verdwijnt. Door overheid, onderwijs en ondernemers samen te brengen kan er worden ingespeeld op de huidige en toekomstige vraag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen