Belager personeel Hornerheide blijft voorlopig in detentie

Foto: Pixabay - AJEL (CC0-Public Domain)

MAASTRICHT – De 62-jarige M. van N. uit Roggel, die in juni een medewerkster van Hornerheide met een mes aanviel, blijft voorlopig in de cel.

De man wilde zijn dementerende vrouw mee naar huis nemen, omdat hij het niet eens was met haar verzorging. Toen hij daarop werd werd aangesproken door de medewerkster, reageerde hij uiterst agressief.

Psychologisch onderzoek
De man verwondde de medewerkster met een mes in de hals. Een collega kreeg een klap. Van N. wordt verder vernieling te laste gelegd. Een psycholoog verklaarde de verdachte eerder geheel toerekeningsvatbaar, maar de rechtbank van Maastricht oordeelde dinsdag dat dit slechts gebaseerd was op een deel van het dossier. In afwachting van nieuw psychologische onderzoek, met aanvullende informatie, werd de zaak aangehouden.

Ernstig
Het verzoek om vrijlating in afwachting van de inhoudelijke behandeling, door advocaat Dronkers, werd door de rechtbank afgewezen. De rechter vond de beschuldigingen te ernstig. Daarnaast achtte hij de kans aanwezig dat Van N. opnieuw in de fout zou gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen