Afspraken tussen woningcorporaties, gemeente Leudal en huurdersorganisaties

Foto: Gemeente Leudal

LEUDAL – Donderdag hebben woningcorporaties, huurorganisaties en de gemeente Leudal de ‘Prestatieafspraken Volkshuisvesting 2019 ’ ondertekend. In de overeenkomst komen de partners overeen hoe ze in 2019 te werk gaan bij de bouw van nieuwe woningen, renovatie, sloop en het bepalen van de huurprijs.

De prestatieafspraken krijgen steeds meer een sociaal karakter. Thema’s als wonen met zorg voor ouderen, bijzondere bewonersgroepen als statushouders en woonwagenbewoners alsmede woningaanpassing krijgen extra aandacht. Ook veiligheid komt aan de orde in de vorm van afspraken over de aanpak van geconstateerde hennepteelt of drugshandel.

Vergrijzing
Jaarlijks wordt nagegaan of de maatregelen zijn uitgevoerd en welke resultaten worden geboekt. De zeven gemeenten (Leudal, Maasgouw, Roermond, Roerdalen, Weert, Nederweert en Echt-Susteren) ontwikkelen het komend jaar ook een nieuwe toekomstvisie op het wonen in de regio. Centraal staan daarin de vergrijzende bevolking, de toenemende zorgbehoefte en de verduurzaming – vrij van aardgas – van de bestaande huurwoningen.

'

Reacties

article
15590
Afspraken woningcorporaties, gemeente en huurdersorganisaties
LEUDAL – Donderdag hebben woningcorporaties, huurorganisaties en de gemeente Leudal de ‘Prestatieafspraken Volkshuisvesting 2019 ’ ondertekend.
https://leudal.nieuws.nl/2018/12/06/afspraken-woningcorporaties-gemeente-leudal-en-huurdersorganisaties/
2018-12-06T18:25:34+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/12/06182359/groepsfoto.jpg
aardgas, afspraken, drugs, durzaamheid, huurdersorganisaties, huurorganisaties, ondertekening, ouderen, prestatieafspraken volkshuisvesting 2019, sociaal karakter, Statushouders, Toekomstvisie, Veiligheid, vergrijzing, woningaanpassing, Woningcorporaties, woonwagenbewoners, Zorg
Nieuws