Controlebericht: NL-Alert uitgebreid naar aanvullende kanalen

Foto: www.nl-alert.nl

LIMBURG – Maandag 3 december om 12.00 uur zond de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ontving je het controlebericht op je mobiel, dan weet je dat jouw telefoon juist is ingesteld.

Nieuw is dat NL-Alert is uitgebreid naar aanvullende kanalen om zoveel mogelijk mensen te informeren en te alarmeren bij een ramp in de omgeving. Zo is NL-Alert vanaf 3 december ook te zien op veel digitale vertrekborden bij bushaltes in deze regio.

Alarmeren en informeren
Bij een ramp bij jou in de buurt kan Veiligheidsregio Limburg-Noord je via NL-Alert alarmeren en informeren. Op je mobiel – en nu dus ook op digitale vertrekborden – zie je wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen. Zie je een NL-Alert? Informeer en help dan ook de mensen om je heen. Zo weten zij ook wat zij moeten doen.

Instellen
Het vorige controlebericht, in juni 2018,  werd door ruim 10 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen. De bereidheid om NL-Alert door te geven is groot. Hierdoor zijn met het vorige controlebericht circa 11,3 miljoen mensen van 12 jaar en ouder bereikt. Veel telefoons die in Nederland worden verkocht zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar deze website en stel je mobiel in.

Reacties

article
15523
NL-Alert uitgebreid naar aanvullende kanalen
LIMBURG – Maandag 3 december om 12.00 uur zond de overheid een NL-Alert controlebericht uit in
https://leudal.nieuws.nl/2018/12/02/controlebericht-nl-alert-uitgebreid-naar-aanvullende-kanalen/
2018-12-02T14:06:32+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/12/02140103/NL-Alert-640x360.jpg
3 december 2018, Bushaltes, controleberciht, digitale vertrekborden, instellen, IPhone, NL-Alert, Uitbreiding, Veiligheidsregio Limburg-Noord
Gemeentenieuws