Nieuwe dienstregeling openbaar vervoer deze maand van start

Foto: Arriva

LIMBURG – Met ingang van zondag 9 december geldt er een nieuwe dienstregeling voor het bus- en treinvervoer in Limburg.

Volgens vervoerder Arriva verbetert de dienstregeling in het algemeen voor wat betreft aansluittijden, stiptheid en overstapmogelijkheden.

Duurzaamheid
Na het akkoord in oktober van de provincie voor het vervoerplan, dat de basis voor deze dienstregeling is, is alle informatie vanaf nu voor de reiziger terug te vinden in de reisplanners en op arriva.nl/dienstregeling. Door meer en betere analyses van de rijtijden zijn de overstaptijden volgens de vervoerder verbeterd. Ook wordt er met de inzet van materieel zo optimaal mogelijk ingespeeld op de vervoersvraag met het oog op duurzaamheid. Zo wordt voorkomen dat er lege of juist te volle bussen rijden.

Scholierenlijnen
Belangrijk pluspunt voor reizende scholieren in heel Limburg is de formalisatie van de scholierenlijnen. Dat betekent dat de eerdere versterkingsritten, waarvoor het afgelopen jaar een grote vervoersvraag bleek, nu standaard in de dienstregeling zijn opgenomen.

Reacties

article
15518
Start nieuwe dienstregeling OV
LIMBURG – Met ingang van zondag 9 december geldt er een nieuwe dienstregeling voor het bus-
https://leudal.nieuws.nl/2018/12/01/nieuwe-dienstregeling-openbaar-vervoer-maand-start/
2018-12-01T12:12:49+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/12/01122423/unnamed-2.jpg
aansluittijden, Arriva, bus, dienstregeling, durzaamheid, nieuwe dienstregeling, openbaar vervoer, OV, overstapmogelijkheden, scholierenlijnen, stiptheid, trein
Nieuws