Inwoners Leudal krijgen ongevraagd drugspakketten

Foto: Flickr - Jim Maes (CC BY-SA 2.0)

LEUDAL – Steeds meer mensen in Leudal krijgen een postpakketje thuis met daarin drugs. De politie is een onderzoek gestart naar deze vreemde zaak.

Het vermoeden is dat mensen drugs bestellen via het zogenoemde darkweb, een deel van het internet dat niet via de reguliere zoekmachines te vinden is. Omdat bezorgdiensten geen pakketjes aannemen waar geen afzender op staat, wordt die bij drugspakketjes willekeurig gekozen. Nu blijkt dat in Leudal veel pakketjes bij die willekeurig gekozen afzender terechtkomen, bijvoorbeeld wanneer het adres van de geadresseerde niet bekend is.

In kaart
Vorig jaar kreeg de politie 8 meldingen van dit soort zaken, maar in 2018 al 37. ‘We onderzoeken wat deze toename kan verklaren’ zei teamchef Ria Faber van de politie vandaag tegen Dagblad De Limburger. ‘Daarnaast kijken we hoe deze manier van drugshandel in de praktijk verloopt. Hoe hadden de drugs bij de besteller terecht moeten komen? Hoe komt het dat we nu meer meldingen over dergelijke pakketjes krijgen van mensen die er verder niet bij betrokken zijn? Is er iemand in Leudal op grotere schaal actief? Dat proberen we nu allemaal in kaart te brengen.’

Reacties