Inwoners Haler kunnen hun mening geven over bouwplannen

Foto: Pixabay - Life-Of-Pix (CC0-Public Domain)

HALER – De gemeente Leudal vraagt inwoners van Haler naar hun mening over bouwplannen op de locatie van de voormalige basisschool.

De gemeente wil nieuwbouw op deze locatie, in samenwerking met dorpsoverleg Haler, woningstichting Sint Joseph uit Stramproy en een externe architect.

Ouderen
Maar voor de gemeente de benodigde procedures voor nieuwbouw gaat opstarten, wil zij dus graag de mening van de inwoners van Haler weten. Dorpsoverleg Haler heeft Stichting Sint Joseph bereid gevonden drie huurwoningen te ontwikkelen op het schoolplein van de voormalige basisschool aan de Pinxtenstraat. Deze woningen worden ontwikkeld voor oudere inwoners van Haler, die naar een woning willen verhuizen die past bij hun levensfase. Bij het toewijzen van de woningen geldt dan ook dat inwoners van Haler voorrang krijgen. Naast deze drie huurwoningen worden twee gelijkvloerse levensloopbestendige koopwoningen ontwikkeld.

Speelterrein
De locatie aan de Pinxtenstraat, het speelterrein van de voormalige basisschool, is de beoogde plek om deze woningen te bouwen. De basisschool zelf blijft behouden en wordt verkocht aan een partij, die hier sportgerelateerde activiteiten gaat ontplooien. Naar aanleiding van de uitkomst van de peiling onder de bewoners, bekijkt de gemeente of de bouwplannen doorgang kunnen vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen