Leerlingen Sint Ursula naar de Apple Leadership Summit 2019 in Londen

Foto: John Hölsgens

HORN/LONDEN – Ieder jaar organiseert Apple in januari een Leadership Summit in Londen. Dit jaar is het 10-jarig jubileum voor dit evenement.

Geïnteresseerde scholen uit Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika kunnen gratis naar deze bijeenkomst waar leerlingen, docenten en schoolleiders vertellen en laten zien hoe de inzet van technologie een vast onderdeel van het curriculum is geworden.

Creativiteit
De bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit de gedachte dat elk kind vol creativiteit wordt geboren. Creativiteit maakt leerlingen beter in communicatie en betere probleemoplossers. Het bereidt hen voor om te gedijen in de huidige samenleving – en vorm te geven aan die van morgen. De inzet van technologie helpt leerlingen deze creativiteit te laten ontdekken en uit te bouwen.

Icing
Dit jaar is Sint Ursula, locatie Horn, als een van zes scholen gevraagd om te komen vertellen wat ze doen op het gebied van inzet van technologie. Een hele eer en een ontzettend groot compliment aan alle docenten. Zes leerlingen, twee docenten en een schoolleider mogen in Londen hun verhaal vertellen. Om hen voor te bereiden zijn er tot op heden al drie dagen begeleiders uit het Verenigd Koninkrijk naar Sint Ursula gekomen om hen te helpen met de presentaties. Met name de leerlingen moeten flink aan de slag: overleggen in het Engels, presentaties in het Engels en natuurlijk in januari, the icing on the cake. Een mooie oefening in – naast spreekvaardigheid Engels – presentatie- en overlegvaardigheden.

Personalisatie
Op 20 januari vertrekken ze naar Londen, waar 21 januari in het teken van oefenen staat. Op 22 en 23 januari worden de presentaties gehouden. Elke dag mogen de leerlingen aan ongeveer 1000 bezoekers vertellen wat het onderwijs met behulp van een device kan inhouden. De nadruk ligt op personalisatie van het leren, waarbij de voorbeelden die gegeven gaan worden met name focussen op keuzes voor de leerling, toegankelijkheidsopties voor de leerling en variatie in opdrachten.

Sint Ursula, locatie Horn is één van de slechts drie Apple Distinguished Schools in Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen