Preventieve koop bedrijfspand door gemeente moet overlast in Grathem voorkomen

Foto: Pixabay - Tama66

GRATHEM – De gemeente Leudal is van plan een voormalig bedrijfspand aan de Markt in Grathem te kopen, om overlast van vrachtwagens of bussen in het centrum te voorkomen.

De gebouwen van het transportbedrijf staan te koop voor 495.000 euro. De zaak ging in 2016 failliet. Gesprekken die de verkopende partij kort geleden voerde met een taxicentrale zorgde voor onrust in de omgeving.

Taxatie
De gesprekken liepen echter op niets uit, maar voor het college van B&W was er voldoende aanleiding om zich als potentiële koper te melden.  Een taxatie kwam uit op een bedrag van 417.500 euro. Volgens Dagblad De Limburger zou er al mondelinge overeenstemming zijn, maar de gemeenteraad zal goedkeuring moeten verlenen.

Verlies
Als dat gebeurt is trouwens nog niet duidelijk hoe het verder gaat. De eerste optie zou zijn dat het gebouw weer doorverkocht wordt, onder de voorwaarde dat er een bedrijf komt uit een lichtere milieucategorie. Maar door een lichtere categorie zou de gemeente minder geld krijgen voor het pand dan dat ze zelf heeft betaald. Een andere mogelijkheid is woningbouw. Leudal heeft al verkennende gesprekken gevoerd. Ook bij woningbouw zou de gemeente verlies lijden, vanwege sloopkosten en het bouwrijp maken van de grond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen