Na drie jaar weer een kerstconcert van De Leudalzangers

Foto: Leudalzangers

HEYTHUYSEN – Na drie jaar staat er weer eens een kerstconcert van de Leudalzangers op het programma. Op zondag 16 december maakt het koor een muzikale reis door Europa met kerstklanken uit alle windstreken.

Vanaf 14.00 uur kun je in de Sint Nicolaaskerk in Heythuysen onder meer traditionele Engelse, Franse en Poolse kerstliederen verwachten.

Solonummers
Ook klassieke Latijnse, Duitse en Oostenrijkse liederen staan op het programma. Voor dit kerstconcert hebben De Leudalzangers de samenwerking gezocht met de sopraan Veerle Henkens uit Kessenich, organist Jean-Pierre Steijvers uit Heythuysen en twee Belgische trompettisten: Erwin Servaes en Jens Gaethofs. De muzikanten zullen het koor begeleiden, maar ook enkele solonummers ten gehore brengen. Het concert staat onder leiding van dirigent Jan Mertens.

Bijdrage
Entree is gratis, er is de mogelijkheid een vrijwillige bijdrage te doen. De opbrengst is voor het onderhoud van de kerk. Het concert is een behoorlijke zit, maar er zijn kussens beschikbaar voor in de kerkbanken.

'

Reacties

article
15355
Kerstconcert Leudalzangers
HEYTHUYSEN – Na drie jaar staat er weer eens een kerstconcert van de Leudalzangers op het
https://leudal.nieuws.nl/2018/11/22/drie-jaar-weer-kerstconcert-leudalzangers/
2018-11-22T08:56:56+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/11/22085127/Leudalzangers-voor-het-Silbermann-orgel-00000002.jpg
Erwin Servaes, Heythuysen, Jan Mertens, Jens Gaethofs, Kerstconcert, Leudalzangers, Sint Nicolaaskerk, sopraan, trompettisten, Veerle Henkens
Cultuur