Fietsers zeer tevreden over knooppuntennetwerk

De Maas bij Neer
De Maas bij Neer
Foto: Limburg Marketing

LIMBURG – Ruim negen van de tien fietsers is zeer tevreden over het fietsknooppuntennetwerk in onze regio. Dat blijkt uit de derde editie van een onderzoek onder gebruikers door Routebureau Noord- en Midden-Limburg.

De eerste twee onderzoeken, uit 2014 en 2016, leverden al mooie resultaten op die dit jaar geëvenaard zijn. Ruim 90 procent van de fietsers is zeer tevreden over bewegwijzering, de routing en het onderhoud.

Conclusies
Het onderzoek bestond uit interviews met gebruikers en enquêtes. Deze werden zowel in het veld als via de mail afgenomen. In totaal zijn er 300 enquêtes ingevuld. De belangrijkste conclusies uit het onderzoek: fietsers plannen ten opzichte van 2016 langere dagtochten; van de respondenten plant 46 procent een route van 40 kilometer en verder. In 2016 was dit nog maar 33 procent. Daarnaast wordt meer gebruik gemaakt van digitale informatie via website of app; waar het percentage in 2016 op 30 procent bleef steken, is dat anno 2018 35 procent. Ook wordt er meer geld besteedt tijdens een fietstocht; tijdens een fietstocht geeft 39 procent van de respondenten 10 euro of meer uit. In 2016 deed slechts 30 procent van de respondenten dat.

Verbeterpunten
Verbeterpunten kwamen ook naar voren. Zo willen fietsers meer rustpunten tegenkomen. De locaties van de startpunten en de informatie op de startpanelen worden naar aanleiding het onderzoek nog eens kritisch bekeken en ook de hoogtes en locaties van fietsbordjes leverde nog wel wat commentaar op. Het Routebureau blijft aan verbetering van de kwaliteit van het fietsknooppuntennetwerk werken. Zo zijn alle gegevens van het netwerk digitaal beschikbaar voor gemeenten en is er een goed meldsysteem ingericht, voor fietsers die problemen tegenkomen tijdens hun fietstocht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen