Raad tot op het bot verdeeld over honden- en kattenpension

Foto: Pixabay - SNGPhotography (CC0-Public Domain)

BAEXEM – Een meerderheid van de gemeenteraad gaat akkoord, maar de meningen waren tot op het bot verdeeld over de komst van een honden- en kattenpension aan de Horckerstraat in Baexem. De onenigheid liep zelfs dwars door fracties.

De locatie waar een echtpaar het pension wil beginnen, ligt naast Theaterhoeve Horckerhof. De eigenaren van de Theaterhoeve zijn niet blij met de plannen vanwege mogelijke geluidsoverlast en een negatieve invloed daarvan op voorstellingen, de overnachtingen  van gasten en stiltebijeenkomsten die er georganiseerd worden.

Bemiddeling
De gemeenteraad moest dinsdagavond beslissen over een ‘verklaring van geen bedenkingen’. Daarmee kan het college van B&W een vergunning afgeven. Het college stelt dat de aanvraag aan alle wettelijke verplichtingen voldoet. Maar nadat bemiddelingspogingen tussen de theaterhoeve en de aspirant-pensionhouders al op niets uitliepen en de relatie zelfs ernstig verstoorden, zorgde de kwestie nu ook voor verdeeldheid binnen de raad.

Bestemmingsplan
Ronduit Open vond dat het hondenpension er niet mocht komen. Binnen de fracties van CDA en Samen Verder werd verdeeld gestemd. Raadslid Ria Teluij (Samen Verder) was één van de raadsleden die niet op één lijn zat met de fractie. De Theaterhoeve had als bestaand, vergund bedrijf naar haar  mening meer recht van spreken dan een nieuw te vestigen bedrijf, waar het bestemmingsplan voor gewijzigd moet worden. Toch vond een meerderheid van de raad dat het hondenpension er mag komen. De verwachting is echter dat zodra de vergunning is verleend, de eigenaren van de ­theaterhoeve bezwaar zullen aantekenen.

Reacties

article
15195
Tot op het bot verdeeld
BAEXEM – Een meerderheid van de gemeenteraad gaat akkoord, maar de meningen waren tot op
https://leudal.nieuws.nl/2018/11/08/raad-tot-op-bod-verdeeld-honden-en-kattenpension/
2018-11-08T11:02:47+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/11/08105838/puppy-1502565_1920.jpg
Bemiddeling, bestemmingsplan, CDA, geluidsoverlast, Honden- en kattenpension, Onenigheid, overlast, overnachtingen, Ria Teluij, Ronduit Open, stiltebijeenkomsten, Theaterhoeve Horckerhof, verdeeldheid, vergunning, verklaring van geen bedenkingen, voorstellingen
Nieuws