Weigering gemeente voor vergunning zonneweide houdt stand voor rechter

Foto: Pixabay - succo (CC0-Public Domain)

ROERMOND – De voorzieningenrechter van de rechtbank in Roermond heeft geoordeeld dat er in de zonneweidekwestie in Heythuysen geen aanleiding is een voorlopige voorziening te treffen.

Dit betekent dat er niet alsnog een omgevingsvergunning wordt verleend. Initiatiefnemer Arbor had daar middels een spoedprocedure die woensdag diende om gevraagd, na de eerdere weigering van de gemeente om een vergunning te verlenen.

Geschikt
De voorzieningenrechter oordeelde op 31 oktober al dat de afweging van de belangen over de vraag of de locatie geschikt is voor de aanleg van een zonneweide in juridische zin niet aan de orde is. Het college van B&W had daarop advies gevraagd aan een deskundig bureau op het gebied van landschapsstructuren en -kwaliteiten. Op basis van dit onderzoek besloot het college dinsdag bij het standpunt te blijven en de vergunning te weigeren.

Omwonenden
Het gaat de voorzieningenrechter, mede omdat de omwonenden hun belangen niet naar voren hebben kunnen brengen, te ver om op de stoel van de gemeente Leudal te gaan zitten en te bepalen dat alsnog een vergunning moet worden verleend. Dit voorlopige oordeel heeft tot gevolg dat de projectontwikkelaar de zonneweide niet kan realiseren en hij een subsidie misloopt. De voorzieningenrechter heeft er op gewezen dat, als blijkt dat de weigering uiteindelijk toch geen stand kan houden, de gemeente aan de projectontwikkelaar mogelijk een schadevergoeding is verschuldigd.

Reacties

article
15179
Weigering vergunning zonneweide houdt stand
ROERMOND – De voorzieningenrechter van de rechtbank in Roermond heeft geoordeeld dat er in de zonneweidekwestie
https://leudal.nieuws.nl/2018/11/07/weigering-gemeente-vergunning-zonneweide-houdt-stand-rechter-2/
2018-11-07T17:32:57+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/11/07172425/hammer-620011_1920.jpg
Arbor, Arbor Projecten BV, College van B&W, geweigerd, omwonenden, Rechtbank Roermond, schadevergoeding, spoedprocedure, Uitspraak, vergunning, Voorzieningenrechter, weigering, Zonnepanelen, Zonneweide
Nieuws