College Leudal blijft bij besluit weigering vergunning zonneweide

Foto: Pixabay - mrganso (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Het college van B&W van Leudal blijft bij haar besluit om de vergunning voor een zonneweide op Aan het Broek in Heythuysen te weigeren.

Het college moest na het oordeel van de voorzieningenrechter op 31 oktober een nieuwe afweging maken.

Extern bureau
Daarbij is advies gevraagd aan een deskundig bureau op het gebied van landschapsstructuren en -kwaliteiten. Op basis van dat onderzoek blijft het college bij haar standpunt de vergunning te weigeren. Het college is van mening dat de zonneweide te grootschalig is op de desbetreffende plek. Uit het advies van het deskundig bureau zou verder blijken dat het initiatief niet zonder meer passend is binnen de karakteristiek van het bestaande landschap van het voormalig k.i.-terrein.

Golfbaan
Op dat voormalig k.i.-terrein is tien jaar geleden het plan ontwikkeld voor de aanleg van een golfbaan, inclusief hotel. De grond heeft toen de bestemming recreatie gekregen. In het voorjaar van 2018 meldde de eigenaar van de grond, Arbor B.V., zich bij de gemeente met het verzoek de grond te gebruiken voor een zonneweide met circa 40 hectare zonnepanelen. In totaal zijn dit ongeveer 80 voetbalvelden, die 15.000 huishoudens van stroom zouden voorzien.

Spoedprocedure
De gemeente wilde het besluit niet verder toelichten. Volgens een woordvoerder van Leudal stond dinsdag alles in het teken van het aanleveren van de aanvullende informatie aan de rechter. De advocaat van Arbor heeft laten weten woensdag een spoedprocedure in gang te zetten, om via de rechtbank alsnog een vergunning te krijgen. Arbor heeft voor 8 november die vergunning nodig om nog aanspraak te kunnen maken op rijkssubsidie.

Reacties

article
15155
'Nee' tegen zonneweide blijft 'nee'
LEUDAL – Het college van B&W van Leudal blijft bij haar besluit om de vergunning
https://leudal.nieuws.nl/2018/11/06/college-leudal-blijft-besluit-weigering-vergunning-zonneweide/
2018-11-06T16:59:24+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/11/06165105/photovoltaic-system-2742306_1920.jpg
advocaat, Arbor Projecten BV, College van B&W, deadline, deskundig bureau, Geen vergunning, Golfbaan, Hotel, landschapskwaliteiten, landschapsstructuren, nee blijft nee, Rijkssubsidie, spoedprocedure, vergunning, Voorzieningenrechter, weigering, Zonnepanelen, Zonneweide
Nieuws